EBOH F1 wint troostfinale op het VTT Toernooi

EBOH F1 heeft afgelopen zaterdag bij vv Wieldrecht een zeer verdienstelijke prestatie geleverd, door de zogenaamde troostronde te winnen op het bekende Voetbal Talenten Toernooi.

De ochtend stond in het teken van de poule-wedstrijden, waarin achtereenvolgens werd verloren van Hoofdklassers Kloetinge, Halsteren en Nuenen. In de wedstrijden tegen Kloetinge (1-3) en Halsteren (0-1) had zeker meer gezeten, maar ondanks het goede spel werd er helaas wel verloren. De nederlaag tegen Nuenen was terecht, hoewel de uitslag van 0-4 niet echt in lijn was met het spelbeeld.

Na de lunch streden alle nummers 1 en 2 uit de poule-fase om de algehele titel (en de plaatsen 2 t/m 8) en gingen de nummers 3 en 4 de strijd aan om de zogenaamde ’troost-titel’ (en de plaatsen 10 t/m 16). EBOH begon het tweede deel van het toernooi sterk, door Virtus te verslaan met 3-2 (na 2 maal te hebben achtergestaan). Daarna volgde een tenuwslopende ontmoeting met DIA, die na een gelijkspel door penalties moest worden beslist. Held van de wedstrijd werd keeper Ezra, waardoor EBOH de troost-finale (om plek 9 en 10 dus) moest spelen tegen Madese Boys.

Vanaf het begin domineerde EBOH tegen Madese Boys en liep door goals van Berke (een schitterend schot in de verre kruising) en Ronan al voor de rust uit naar 2-0. Toen Ronan er na rust ook nog 3-0 van maakte, leek de winst binnen. Maar door een onhoudbaar schot in de verre hoek, kwam Madese Boys terug. Helemaal toen hun aanvoerder een penalty mocht nemen, maar Ezra ‘keek’ het snoeiharde schot uit zijn doel en hield EBOH op de been. Toen Madese Boys later uit een gemakkelijk gegeven penalty wel 3-2 maakte, leek het of de overwinning alsnog in gevaar kwam. Maar gelukkig floot de scheidsrechter snel voor het einde en behaalde EBOH F1 een zeer knappe 9e plaats in dit sterk bezette toernooi.

De 9e plaats geeft wellicht nog recht op deelname aan de landelijke finale later dit jaar, maar dat zal door loting moeten worden bepaald.