EBOH en IFC wederom in evenwicht

Door Cees van Heeren

Dordrecht – Hoewel niet zo spectaculair als aan het begin van het seizoen (4-4) hielden de tweedeklassers EBOH en IFC elkaar vandaag ook in Dordrecht in evenwicht. Na een met name onderhoudende tweede helft werd een eindstand van 1-1 bereikt. Zo blijft EBOH in zijn thuiswedstrijden ongeslagen.

Na afloop van de wedstrijd gaf de Dordtse doelpuntenmaker Ricardo van de Merwe aan: ‘Ik scoor dit seizoen weinig en nu scoor ik wel. Na een diepe bal van Maikel Steenbakker kap ik mijn tegenstander uit en schiet daarna prima binnen. Maar het is niet voldoende voor de overwinning. Van onze kant was het een echte knokwedstrijd’.

Wellicht de beste man aan de zijde van EBOH was centrale verdediger Jeremy Boshart. ‘Ja ik ben tevreden met mijn eigen prestatie deze keer’, aldus de altijd kritische verdediger. ‘Ik heb veel tegen kunnen houden, verdedigend stonden wij vaak goed. Ons doel is inderdaad de 4e/5e plaats aan het einde van het seizoen waar wij nu ook staan, uiteraard liefst hoger natuurlijk’.

In de eerste helft kwamen EBOH en IFC kwamen niet aan scoren toe. Beide ploegen in een 4-4-2 systeem leken met de handrem erop te voetballen, waardoor de kansen schaars waren. Spits Noël Goossens was er enkele keren dichtbij maar zijn schoten misten net de juiste richting. Aan de andere kant stopte Jan Arie Kouwenhoven een inzet van Bobby Vos. Op slag van het rustsignaal weerhield de keeper opnieuw dezelfde speler van een huldiging en had de doelman daarna geluk dat bij de rebound twee spelers van IFC elkaar hinderden en daarmee niet konden inschieten.

*Boeiend

Na een boeiende tweede helft sloten EBOH en IFC uiteindelijk af met 1-1. Ricardo van de Merwe schoot vlak na rust na een diepe bal van Maikel Steenbakker op fraaie wijze de 1-0 binnen. Hierna werd de druk van IFC groot. Vlak na een drievoudige wissel werd één van de ingebrachte spelers Ties van Aggelen aan de rechterkant aangespeeld. Zijn schot plofte via de handen van de doelman in het doel. Hoewel grensrechter Stoel trachtte met een vlagsignaal de treffer te voorkomen, was de arbiter resoluut: geen buitenspel en dus 1-1. EBOH leek daarna te wankelen en zag tot zijn opluchting twee kopballen van Mohamed el Bannasri en Michael Slingerland over het doel gaan. Echter EBOH brak niet en kreeg in de laatste tien minuten van de wedstrijd ook zelf weer kansen. Doelman De Veij redde met de voet op een inzet van Mitchell Rovers en enkele minuten later drukte hij de op hem afstormende Goossens zover naar buiten dat de kans weg was. Diep in de blessuretijd kreeg EBOH nog een vrije trap te nemen net buiten de 16 meter, maar Haris Brzac schoot recht in de (wel te dichtbij staande) muur. Zo bleef het 1-1.

*Uitgerust

EBOH’s aanvoerder Noël Goossens na afloop: ‘Ik denk gezien de hele wedstijd wel een terechte uitslag, dit gelijke spel. Man ik ben helemaal kapot van het vele loopwerk. Als ik nu ga liggen val ik gelijk in slaap, denk ik. Volgende week moeten wij tegen Streefkerk. Tegen de sterke ploegen zoals IFC kunnen wij goed mee voetballen, weliswaar vaak via lange ballen. Als wij tegen de lager geklasseerde ploegen spelen, hebben wij het vaak moeilijker omdat die geregeld de bus voor hun eigen doel parkeren. Maar goed dat is volgende week en dan ben ik wel weer uitgerust’.

EBOH – IFC: 1-1 (0-0) -48. 1-0 Ricardo van de Merwe en 65. 1-1 Ties van Aggelen

Opm. scheidsrechter M. Opsteen uit Kelsdonk gaf geel aan Rovers (EBOH), Van Eijken, el Hajouti (IFC).

Spelers EBOH: Jan-Arie Kouwenhoven; Jeremy Boshart, Furkan Kaya, Patrick Stoel (90. Jeffrey Manzanares) , Mitchell Rovers, Ricardo van de Merwe (86. Ronan van Weelden), Jerry van Ingen (70. Haris Brzac), Maikel Steenbakker, Calvin van der Holst, Ricardo Heuverling en Noël Goossens(c).