EBOH doet niet onder voor Nieuw Lekkerland

Op Sportpark Excelsior, het terrein van Nieuw Lekkerland, heeft EBOH-doelman Robert de Bruin 90 minuten lang zijn doel schoon weten te houden. Omdat ook aan de andere kant geen doelpunten vielen eindigde de vriendschappelijke wedstrijd tussen Nieuw Lekkerland en EBOH zoals die begon: 0-0.

In het begin van de wedstrijd had EBOH het zwaar. Hoewel Jerry van Ingen in de vierde minuut nog een uitgelezen kans op de 0-1 liet liggen, was het daarna vooral Nieuw Lekkerland dat de boventoon voerde. Een door Calvin van der Holst matig verwerkte voorzet leidde in de negende minuut tot een kopkans voor de thuisploeg. Grofweg tien minuten later, in minuut 20, leken de mannen in het groen alsnog de score te openen, maar keeper Robert de Bruin wist de bal op de lijn indrukwekkend te keren.

Het eerste echte gevaar van de Rood-Zwarten kwam pas net voor rust, toen Ruben Retel de bal voor zijn voeten kreeg na een goede actie van de behendige Obaida Kurea. Hij haalde vanaf de rand van de zestien met zijn rechterbeen uit richting de verre hoek, maar de doelman van Nieuw Lekkerland slaagde erin de bal in twee instanties klemvast te pakken, vlak voordat Jerry van Ingen alsnog het beslissende tikje zou kunnen geven.

In de tweede helft kwam EBOH, dat weliswaar door meerdere uitstekende reddingen van Robert de Bruin in de wedstrijd werd gehouden, meer aan voetballen toe. In de 57e minuut werd gelegenheids-aanvoerder Nasr Ziani op de rand van het strafschopgebied gevloerd. Obaida Kurea ging direct achter de bal staan voor de vrije trap en nam die uitstekend, maar de poging van de talentvolle aanvaller vloog rakelings langs de paal.

In de 70e minuut kwam EBOH helemaal los. Maikel Steenbakker gaf vanaf de linkerkant van het veld een diepe bal op Haris Brzac, maar de doelman van Nieuw Lekkerland onderschepte de bal op de rand van de zestien. Cezary van Es ving de bal op en werkte de bal over de keeper, die nog uit positie stond, het net in, alleen was er al gefloten; Haris Brzac stond namelijk buitenspel. Nog geen minuut later brak EBOH nogmaals door na goed hoog drukzetten van Calvin van der Holst. Door goed doorzetten van de centrale verdediger, inmiddels op rechtsbackpositie na het invallen van debutant Dennis Stam, belandde de bal voor de voeten van Maikel Steenbakker. Na een goede combinatie met Haris Brzac gaf hij de bal in de loop bij spits Jerry van Ingen die de bal prima achter de uitkomende doelman binnenschoot. De vlag van de assistent-scheidsrechter ging echter wederom de lucht in, ditmaal na vermoedelijk buitenspel van Jerry van Ingen. Deze beslissing bleek achteraf echter onjuist en dus een onterecht afgekeurde goal van EBOH.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd vielen er over en weer nog kleine kansjes, maar beide teams slaagde er niet in om een doelpunt te maken en dus eindigde het duel doelpuntloos. Volgende week, op zaterdag 24 augustus, speelt EBOH de volgende vriendschappelijke wedstrijd. Op Sportpark Schenkeldijk is om 14:30 uur Blijdorp de tegenstander. De Rotterdamse ploeg, die uitkomt in de 4e klasse B, vervangt GJS als oefen-tegenstander, nadat bekend werd dat EBOH in de poulefase van de KNVB Districtsbeker al naar Sportpark Dalem zal afreizen voor een duel met de Gorkumse Jonge Spartanen.

Nieuw Lekkerland (0-0) EBOH

Opstelling: de Bruin; Heuverling, van der Holst, D. Gerde, Zimmerman; Ziani, M. Rovers, Kaya, Retel; van Ingen, Kurea

Wisselspelers: Stam, van Es, van de Merwe, Steenbakker, Brzac, Goossens

Staf: Monster, Spruijt, Zondervan, Pieper, Romijn

Arbitrage: Tempelaar, ‘Aart’, M. Gerde