EBOH D1 sluit competitie in stijl af

De laatste competitiewedstrijd was EBOH D1 – GJS D2. Nadat eerder GJS niet op was komen dagen, werd de wedstrijd nu dan alsnog gespeeld. In de uitwedstrijd had EBOH het totaal laten liggen, 5 – 1 verlies. Tja, laat naar bed en vroeg op dat gaat niet samen. Nu het moment om revanche te nemen. Het was grauw en bewolkt, het leek er een beetje op dat de spelers dachten GJS staat laatste dat doen we wel even. Tijdens de wedstrijdbespreking hadden de spelers hun aandacht er niet echt bij en met de warming up straalde er iets vanaf als pfffffff effe lekker chillen.

De opstelling was bekend en de wedstrijd kon op tijd beginnen. Binnen 1 minuut stond de 1-0 al op het scorebord. EBOH begon gretig aan de wedstrijd, maar na de 1-0 veranderde er een hoop binnen het team. De trainer en toeschouwers wisten niet wat ze zagen. Ballen werden zomaar in het niets weggeschoten, niet goed geraakt en zeker niet naar een medespeler gespeeld. Binnen 5 minuten stonden twee verdedigers tegen 1 aanvaller, Swensly liet het maar gaan en Homran moet voor de aanvaller komen en de bal gewoon over de zijlijn tikken. Echter de schouderduw die hij in gedachten had miste alle uitwerking en de aanval werd voortgezet met als resultaat 1-1. Helaas was de gehele 1ste helft van EBOH zijde ver beneden wat we kunnen. Net voor rust een vrije schop die keurig werd voorgegeven en op heel fraaie wijze in het doel werd gekopt.

Rust 2 – 1

Nadat de trainer een donderpreek had gehouden en de jongens weer met twee voeten op de grond stonden werd de 2e helft aan gevangen. EBOH kwam heel sterk uit de kleedkamer en binnen slechts 10 minuten stond het 5 – 1. Daarna gingen een aantal spelers weer voor zichzelf voetballen. Hadden te weinig oog voor het totale plaatje. Op rechts stonden er met grote regelmaat 2 spelers vrij, helaas werd dat niet gezien door andere spelers en werd de moeilijke oplossing gezocht. De bal werd te vaak de drukte in gespeeld met als gevolg teveel balverlies. Ook enige wissels en daarbij de info van de trainer aan de spelers was niet genoeg om het om te keren. In de allerlaatste minuut werd de 6 – 1 gescoord en dat was dan ook tevens de eindstand. De goed leidende scheidsrechter D. Wessels had deze sportieve wedstrijd dan ook geen problemen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.