EBOH D1 naar de bekerfinale

Woensdag 24 april 2013, aanvang 19.00 uur, ½ finale beker Dubbeldam D3 – EBOH D1.

Kennelijk waren de spelers ook wel wat nerveus, sommige kwamen te laat, anderen hadden maar de helft van hun tenue bij zich. Maar uiteindelijk was er toch een goede wedstrijdbespreking en was iedereen netjes in tenue.

Wij speelden op het hoofdveld en dat geeft toch altijd net wat extra’s. EBOH wilde direct naar voren spelen, hierbij hanteren wij dan ook de buitenspelval. Na 3 minuten voetballen, kwam Dubbeldam in de aanval en werd er gevlagd voor buitenspel. Dit werd door de scheidsrechter direct weggewoven en stond EBOH met 1-0 achter. EBOH rechtte zijn rug en binnen de minuut was de stand al weer gelijk 1-1. Nadat onze assistent scheidsrechter nog 2x was overruled door de scheidsrechter, besloot de scheidsrechter de gehele wedstrijd maar op lijn te lopen met onze assistent scheidsrechter. Een heel wijs besluit van de goed leidende scheidsrechter. Hiermee constateerde de scheidsrechter dan ook direct dat onze assistent scheidsrechter goed en eerlijk stond te vlaggen.
De wedstrijd zette zich voort en na een knullige verdedigende actie van EBOH speelde Dubbeldam de situatie heel goed uit en werd de 2-1 in de 8e minuut gescoord. Vanaf dat moment ging EBOH weer voetballen. Duels werden gewonnen, er werd weer inzet getoond en we speelden goed samen. Dubbeldam speelde ook een heel leuke pot voetbal, maar moest toezien hoe de gelijkmaker gescoord werd in de 22ste minuut. EBOH drukte direct door en in de 26ste minuut stond de 2-3 voor EBOH op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust werd er binnen 3 minuten door EBOH de 2-4 op het scorebord gezet. De 2e helft was duidelijk voor EBOH, maar Dubbeldam liet zich niet naar de slachtbank brengen en bleef goed voetballen. Dit was in de 2e helft wel meer gericht op het verdedigen, maar dat deed Dubbeldam wel heel efficiënt. EBOH zette heel veel druk, maar door goed verdedigen en een keeper die een hoop ballen pakte, bleef de schade voor Dubbeldam beperkt. In de laatste minuut scoorde EBOH de 2-5. Dit was tevens de eindstand.

De toeschouwers kunnen terugkijken op een leuke sportieve wedstrijd. Door deze uitslag speelt EBOH D1 op zaterdag 11 mei 2013 de finale tegen Sleeuwijk D1 of Sliedrecht D1. Deze wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 01 mei 2013 op het terrein van Sleeuwijk.
De finale zal gespeeld worden bij vv VVAC.

Jongens gefeliciteerd, een super prestatie om de bekerfinale te halen.