EBOH C1 wint oefenduel van Vitesse

Dinsdag 16 april speelde EBOH C1 een oefenwedstrijd op Papendal tegen Vitesse Onder-14.

EBOH C1 was hier speciaal voor uitgenodigd door Vitesse en het bleek uiteindelijk de lange reis meer dan waard: met een 0-3 overwinning op zak tegen Vitesse Onder-14 keerden ze terug aan de Schenkeldijk. Grote klasse mannen!

Normaal gesproken halen wedstrijdverslagen de voorpagina van de site niet, maar in dit geval maken we graag een uitzondering:

EBOH C1 wint met 0-3 van Vitesse O14

Dinsdagavond 16 april 2013, eindelijk is het dan zover de langverwachte wedstrijd tegen Vitesse O14 op Papendal. De C1-selectie verzamelt zich om 16:15 uur bij de EBOH kantine. Helaas kunnen Jasper Wessels, door een tijdens de EBOH Talententraining opgelopen vervelende enkelblessure, en Maliki Fofana niet meespelen vanavond.

We vertrekken op 16:30 uur, in een lange colonne, richting Arnhem. Als we aankomen op Papendal worden we ontvangen, door Tim Arends, in het werkelijk schitterende trainingscomplex van Vitesse, de ontvangst is hartelijk en uitstekend verzorgd. Dan is het tijd om naar de kleedkamers te gaan en,  ja het wordt vervelend, ook die zien er schitterend uit en zijn enorm ruim. Dan starten we met de wedstrijd bespreking en je begrijp het al er is niet veel voor nodig om de jongens te motiveren in deze ambiance. Ons wedstrijdplan is zoals altijd.

Als om 19:00 de wedstrijd begint is het direct duidelijk dat we tegen een goede ploeg spelen en qua positie en veldbezetting kunnen we vanavond een hoop leren. Onze jongens bieden goed weerstand en er zijn kansen over en weer. Als Youri Stolk op snelheid voorbij de verdedigers glipt wordt, in eerste instantie, zijn inzet gekeerd maar in de rebound goed door Roy Tuinder ingeschoten en de 0-1 is een feit. De wedstrijd blijft op en neer gaan en is een vermakelijk voor de toch vele toeschouwers. Dan fluit de scheidsrechter voor de rust en tijdens de pauze kunnen we alleen maar concluderen dat we goed voetballen en dat we de tweede helft op dezelfde manier moeten blijven spelen.

Als de tweede helft begint lijkt de wedstrijd op de eerste helft Vitesse een prima spelende ploeg en EBOH biedt goed tegenstand. Ook nu kansjes over en weer. Als Youri Stolk wederom aan zijn verdedigers ontsnapt weet hij de bal prima voor te zetten en de uitstekend meegelopen Nick van Wijngaarden weet de bal feilloos in het netje te prikken. Waar de wedstrijd over en weer golft zijn het de rood/zwarten uit Dordrecht die de kansen weten te benutten. Door de onverwachte 0-2 voorsprong kunnen we ook wat vrijer gaan voetballen en het is goed om te zien dat de patronen, welke we wekelijks trainen, terug te zien zijn op het veld. Als Rayvano van der Merwe een schitterende  lange bal speelt zet hij Youri Stolk vrij voor de keeper en deze benut de buitenkans met een lob, het is 0-3. Ook bij deze 0-3 achterstand blijft Vitesse voetballen en Sherrelson Zieck moet een aantal keren handelend optreden. Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is de, toch onverwachte, 0-3 overwinning een feit.

Hoewel wij nooit namen noemen in ons wedstrijd verslag willen we hierbij toch, gezien de geweldige inzet en prestatie, een uitzondering maken. In ons doel stond zoals altijd Sherrelson Zieck als een panter te keepen. In de verdediging hebben Tuni Burgaz, Furkan Kaya, Tom Slagter, Joeri Tawjoeram en Rayvano van der Merwe een uitstekende wedstrijd gespeeld en waren bijna de gehele wedstrijd 100% geconcentreerd. Op het middenveld hebben Jordi Fok, Julian Broadley, Roy Tuinder en Berry Herks een uitstekende prestatie geleverd en waren onze aanvallers Youri Stolk, Nick van Wijngaarden en Bram Slagter een ware plaag voor de Vitesse verdedigers.

Jongens jullie wedstrijd en inzet is een ware promotie voor EBOH !!!

Na de wedstrijd is het douchen en even relaxen voor we aan de lange terugreis gaan beginnen. Vlak voor we vertrekken krijgen we nog een mooi compliment van Vitesse en dat is, laten we eerlijk zijn, altijd goed om te horen.

Zaterdag 20 april 2013 staat de ½ finale van de KNVB beker op het programma, weer een zware wedstrijd, tegen de kampioen Hardinxveld C1. Als we hetzelfde spelen als vandaag dan maken we zeker een kans en we rekenen uiteraard weer op veel EBOH-supporters.

Robert Stolk en Ries Fok