EBOH 1 brengt te weinig tegen Amstelwijck 1

EBOH kon in de derby tegen Amstelwijck geen vuist maken om de al in de 1ste minuut opgelopen achterstand ongedaan te maken. Het vroege doelpunt van oud EBOH’er  Abdel Tajjiou bleek achteraf goud waard voor de Amstelwijckers, die de 3 punten dankbaar in ontvangst namen. En dat terwijl Amstelwijck trainer Danny Slegers niet eens zijn sterkste elftal had opgesteld. ”Alles staat in het teken van de 2de periodetitel, die we 2de paasdag binnen kunnen halen als wij van ZBC’97 winnen. Daarom had ik  basisspelers als Johnny Granger en Leroy Rubio Rijsdijk rust gegund en wat reservespelers opgesteld, die het overigens prima gedaan hebben.
We bleven vrij eenvoudig overeind en hadden alleen geluk dat de scheidsrechter hem niet op de stip legde vlak voor rust”.

Amstelwijck begon agressief en vol overtuiging, terwijl EBOH zich nog in de winterslaaphouding bevond. Voordat iedereen wakker was, lag de bal al in het net. Ook al een oud EBOH ‘er Robin Matena vond Abdel Tajjiou, die handig wegdraaide  en met het buitenkantje Donny van der Laars passeerde.

Daarna schrok EBOH wakker en nam het initiatief over en ging Amstelwijck in de leunstoel op de counter en kwam daar niet meer uit. Dat leverde nog kansen op voor Kevin Steensma en Dennis van der Heiden, maar Donny van der Laars stond paraat.
Aan de andere kant leverde de druk van EBOH vooral halve mogelijkheden op. Doelman Frank Groeneweg liet af en toe een balletje vallen, maar daar kon EBOH niet van profiteren. Hij maakte nog wel een knap schot van Leroy Verkerk onschadelijk. Op slag van rust leek EBOH op gelijke hoogte te komen. Ricardo van Yperen zette Mo Salman vrij voor het doel en die werd onderuit gehaald.
Daarna kreeg Remy Holster nog de mogelijkheid uit de rebound, maar die schoot tegen een verdediger op. De verder uitstekend leidende scheidsrechter Hak uit Zwijndrecht maakte zijn enige fout door de bal niet op de stip te leggen. “ik vond het geen strafschop”, aldus de heer Hak en daarmee was hij de enige op het sportpark en ben je uitgepraat, want hij is de baas.

Na rust was het een kwestie van de “ combinatie zoeken en voetballen” door EBOH en “weg is weg” door Amstelwijck.  En “weg is weg” bleef overeind. Kansen waren er voor Mo Salman, Wesley Ebbers en Remy Holster, maar Frank Groeneweg liet zich niet passeren.  Gijs Bregman ( niet gestart door stijve nek), Ricardo van de Merwe en Marc Oldenburger  vielen nog in, maar konden de gelijkmaker ook niet op het bord zetten.
De mooiste kans was voor Mo Salman, die nog iets te veel op de solotoer acteert. Uit een prima steekpass kwam hij vrij voor Frank Groeneweg, maar schoot naast.  Marco ten Braak was niet tevreden over zijn team.” We hadden een slechte start, begonnen te angstig  en leverden te weinig strijd. Het was te opportunistisch en te weinig met beleid. Maar toch krijgen we de meeste kansen, maar maken het niet af. En dan worden we weer net als vorige week een zuivere strafschop onthouden. Ik denk dat ik ze dinsdag maar bij elkaar roep, om te vragen of we nog wat willen dit seizoen. We gingen voor de 3de periode, maar dan moet je meer brengen als vandaag. De enige kans is, als we de laatste 3 wedstrijden winnen”

EBOH – SC Amstelwijck                               0-1

‘1            Abdel Tajjiou                    0-1

Foto’s hier….

—————————————————