EBOH ‘back on track’ na ruime overwinning op Slikkerveer

EBOH heeft dinsdagavond na zes wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens een overwinning behaald. Op Sportpark Reyerpark werd Slikkerveer met 2-5 verslagen.

Al in het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat EBOH de sterkere ploeg zou zijn. In de tiende minuut viel de eerste treffer voor de ploeg van assistent-trainer Melvin Spruijt, die deze avond nog de leiding had over de ploeg vanwege de absentie van Jeffrey Monster. Een diepe bal van Adil Ayadi, die een basisplaats kreeg, werd niet goed verwerkt, waardoor Ruben Retel het strafschopgebied van Slikkerveer binnen kon dringen. Zijn beoogde voorzet op Noël Goossens ging echter niet volledig onder de uitkomende doelman door, maar werd door hem juist van richting veranderd, waardoor de bal zonder toedoen van de aanvoerder al in het net verdween.

Nog voor rust werd de marge verdubbeld. Noël Goossens werd onderuit geschoffeld in de zestien van Slikkerveer, waardoor arbiter Vink niet anders kon dan de bal op de stip leggen. De aanvalsleider van EBOH nam zijn verantwoordelijkheid en werkte de bal vakkundig in de bovenhoek.

In de beginfase van de tweede helft had EBOH het lastiger. Een paar goede aanvallen van Slikkerveer waren de EBOH-defensie af en toe te machtig, waardoor Julian van Duren de kans kreeg om zich te onderscheiden. Met een paar goede reddingen hield hij de voorsprong van twee doelpunten in stand. Slechts één keer had hij geen antwoord op een inzet van de thuisploeg. De linksbuiten van Slikkerveer kwam met een knappe actie het strafschopgebied van EBOH binnen en haalde met zijn rechterbeen overtuigend uit in de rechter onderhoek.

Slechts twee minuten later was het aan de andere kant al weer raak. Een mislukte hoekschop kwam via Nasr Ziani terecht bij Calvin van der Holst, die een goede voorzet afleverde op het hoofd van de kopsterke Dennis Stam. De krachtige centrale verdediger twijfelde niet en tilde de bal met een lepe lob over de doelman van Slikkerveer.

Een goede actie van Ricardo van de Merwe leidde een volgende treffer voor EBOH in. Hij leverde de bal af op Ronan van Weelden die in eerste instantie nog binnen bereik van de keeper afwerkte, maar de doorgelopen Cézary van Es wist alsnog binnen te werken. Van Es was ook bij het vijfde EBOH-doelpunt betrokken: hij leverde de assist af op Braulison Zimmerman, die denderend over de linkerflank het strafschopgebied van Slikkerveer kon opzoeken en met zijn rechterbeen trefzeker uithaalde.

Het slotakkoord was nog wel voor de thuisploeg. Een hoekschop werd half weggewerkt door de verdediging van EBOH, waarna scheidsrechter Vink een handsbal zag van Ronan van Weelden. De nummer negen van Slikkerveer bleef kalm vanaf elf meter en benutte de strafschop.

Voor EBOH is de winstpartij een goede opsteker richting de competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Yerseke. EBOH’ers, we zien jullie dan, om 14:45 uur aan de Schenkeldijk!