EBOH 4 wint eenvoudig eerste bekerwedstrijd

EBOH 4 is haar bekertoernooi goed begonnen. Met fris spel werd ZBC’97 2 relatief eenvoudig verslagen. Omdat het vierde in een poule van drie ploegen actief is, lonkt nu al de volgende ronde.

EBOH 4 – ZBC ’97 2 : 3 -1
Doelpunten: Benji Hadzic (2x), Jeffrey van der Schalie

EBOH 4 begon het seizoen met een uitstekende eerste helft. Achterin stond het goed, met onder andere Jordi van Gijzen die geen duel verloor. Op het middenveld deden Robbin Filius en Patrick Jansen het vuile werk naar behoren en was het Benji Hadzic die het spel verdeelde en een sterke wedstrijd speelde. De mannen voorin zorgde voor constante dreiging. In de eerste helft, waarin ook een hoosbui werd overwonnen, beloonde Benji zijn sterke spel met een doelpunt en was het ook Jeffrey van der Schalie die raak schoot. 2-0 ruststand.

De tweede helft begon ook goed en al snel lag de 3-0 in het net. Weer was het Benji die afrondde. Maar na de 3-0 werd EBOH in haar enthousiasme wat te gehaast. Daardoor was er nog maar weinig langdurig balbezit voor de thuisploeg. Ballen werden snel naar voren gespeeld, maar kwamen even vaak weer net zo snel terug. Achterin stond het nog goed en echt in de problemen kwam EBOH niet, kracht kostte het spel wel. Uiteindelijk was er vijf minuten voor tijd toch nog een eretreffer voor ZBC ’97. Patrick Jansen kon een dieptepass van de uitploeg niet meer corrigeren. Doelman Jelmar de Ruiter, die tot dan toe de weinige inzetten van ZBC keurig pareerde, kon het kopduel van de ZBC net buiten de zestien niet winnen en de bal verdween in het doel. 3-1, wat ook de eindstand betekende.

EBOH 4 kan tevreden zijn over haar eerste wedstrijd. Doordat het team maar in een poule met 3 zit in de beker, maken zij nu een goede kans om de volgende ronde te bereiken. Maar dan moet er wel van Rijsoord 9 gewonnen worden.