EBOH 2 verslaat Oranje Wit 4

Nadat de wedstrijd verlaat was begonnen, omdat scheidsrechter dhr. Cronie niet op kwam dagen, kon er om 20:30 uur eindelijk worden afgetrapt, doordat een clubscheidsrechter bij wilde springen. Om mee te blijven draaien, moest er vandaag gewonnen worden. Met goede moed werd er aan de wedstrijd begonnen.

Oranje Wit 4 – EBOH 2 : 1 – 4
Doelpuntenmakers: Erik Peters, Yavuz Güler (2x), Bas van Oosterhout

Al na vijf minuten kreeg de uitploeg een dreun te verwerken. Een Youtube-waardige tegentreffer bemoeilijkte het behalen van de doelstelling om deze wedstrijd te winnen. Een corner van Oranje Wit werd volledig verkeerd geraakt, maar een rollertje over de grond richting eerste paal zorgde toch voor verwarring. Dennis liet lopen, maar keeper Danny Wessels graaide mis en de bal verdween over de doellijn.

In de eerste helft maakte EBOH het meeste van het spel, maar tot echt heel grote kansen leidde het niet. Wel had EBOH na 35 minuten een penalty moeten hebben toen Randy Camfferman over de knie werd gelegd. Maar de scheidsrechter wilde er niets van weten.

Na de rust waren de rood-zwarten gelijk fel. In de kluts kopte Erik Peters vervolgens in de 47e minuut de gelijkmaker binnen. En nadat tien minuten Yavuz Güler werd gevloerd, schoot hij zelf op fraaie wijze via de lat en de rug van de keeper de 1-2 binnen.

Lange tijd bleef de pot spannend, ondanks het betere spel van EBOH. Maar vier minuten voor tijd viel het doek voor Oranje Wit toen Broertje op snelheid zijn tegenstander de baas was en de bal vanaf de achterlijn kon terugleggen op topscoren Yavuz Güller. 1-3. Na het doelpunt was er enige vreugde bij de uitploeg, maar blijkbaar was de scheidsrechter van dienst daar niet van gediend. Na ongeveer een seconde of 1,5 sprintte de leidsman al richting Broertje om in taalgebruik waar een voetballer de rode kaart voor krijgt duidelijk te maken dat hij als sodemieter naar zijn eigen helft terug moest.

Toen de man met de fluit vervolgens het publiek er nog op had gewezen dat zij niet met de handen in de zakken mochten staan kon het spel verder. In de vierde minuut van de blessuretijd mocht Bas van Oosterhout nog samen met Mo Tajjiou op de keeper af. Hij gundde Mo de bal niet, maar rondde wel zelf af. Eindstand 1-4.