EBOH 2 te slap tegen SC Amstelwijck 2

In een wedstrijd die gewonnen moest worden in de strijd om het kampioenschap heeft EBOH 2 een lelijke misser gemaakt. Uit bij Amstelwijck kwam de ploeg van Rachid el-Mokhtari en Guido Noorlander niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor DFC met de 4-0 overwinning op ZBC’97 verder kon uitloepen.

SC Amstelwijck 2 – EBOH 2 : 1-1
Doelpuntenmaker: Yavuz Güler

Op voorhand was bekend dat EBOH het puur op strijd niet van Amstelwijck zou winnen, de ploeg zou het moeten doen op basis van voetballende kwaliteiten. Al snel in de wedstrijd bleek dat het voetbal niet zo lekker liep als anders.

De spitsen van EBOH bleven op één lijn staan, er was geen dynamiek. Het middenveld liet de bal te vaak van de voet springen. En achterin werd net even te veel ruimte weggeven. Toch had EBOH in de eerste helft het betere van het spel en dwong wat kansjes af. Al werd Amstelwijck af en toe middels uitbraken zeer gevaarlijk.

Uiteindelijk was het toch de uitploeg, EBOH, dat voor rust de 0-1 maakte. En wie anders dat Yavuz Güler kon binnenschieten.

Na rust klapte Amstelwijck er hard op en waar de rood-zwarten voor waren gewaarschuwd gebeurde toch. De ploeg verloor haar rust en ging mee met het spelletje van de thuisploeg. De tactiek van Amstelwijck werkte dus. Zij gingen er hard op, EBOH voetbalde minder, verloor haar rust, pakte uiterst onnodige gele kaarten voor praten, ballen wegtrappen, kleine overtredingen en allerlei andere onbenulligheden. Zes in totaal. Terwijl de teller bij Amstelwijck op 1 gele kaart bleef staan.

Dat was gezien de forsheid van de overtredingen misschien geen juiste verdeling, maar de 1-1 die binnengeschoten werd was dat zeker wel. EBOH speelde te slap en haal geen niveau. In de tweede helft was de ploeg geen schim van zichzelf. De 1-1 die Amstelwijck maakte was meer dan terecht. En de thuisploeg was uiteindelijk dichter bij de overwinning dan de rood-zwarten die zo graag kampioen willen worden.

Er is een hoop werk aan de winkel en de ploeg mag er keihard tegen aan. Er zijn nog een hoop wedstrijden te spelen en er is nog een hoop mogelijk. Maar dat het een zware klus zal worden, waarbij men het niet meer in eigen hand heeft. Dat moge duidelijk zijn.