EBOH 2 sluit seizoen in stijl af

Nadat vorige week zwaar werd verloren van Papendrecht 2 en ook de 2e plaats uit handen werd gegeven, stond er nog één inhaalwedstrijd op het programma tegen Drechtstreek 2. Ongeveer 6 maanden geleden leed EBOH in Papendrecht tegen de blauw witten een pijnlijke 1-0 nederlaag. Het betekende het begin van de achterstand op de uiteindelijke kampioen DFC 2. Er was voor het eergevoel vandaag nog wat recht te zetten.

Met 8 aanvallend ingestelde spelers in 3-4-3 formatie begon EBOH 2 fanatiek aan de wedstrijd. Aanvoerder Bas van Oosterhout was omgeturnd als laatste man. Erik Peters en Mo Zaada begonnen achterin als enige echte verdedigers (al heeft zelfs Erik dit seizoen zijn wedstrijden als spits met verve gespeeld). Johan Gerlach, Ali Er, Randy Camfferman en Sietse Schuurman verdedigde de rood-zwarte kleuren op het middenveld. En Sean van de Ruit, Yavuz Güler en Tim Stok vormde de drieman’s aanval.

Voor Yavuz Güler begon zijn wedstrijd een paar minuten later, nadat weer een spelerspas met wat vertraging aankwam, maar gelukkig kwam voor de goalgetter alles goed. Vandaag kon hij op jacht naar zijn 35e! treffer van het seizoen. Daarvoor moest hij er twee maken.

Al vrij snel in de wedstrijd kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, na een schitterend actie van Yavuz Güler (een gelukte “akka” waar we nog een tijdje over zullen horen) werd uiteindelijk via Sietse Schuurman, Randy Camfferman in stelling gebracht. Die rondde koel af.

De 2-0 volgde snel, nadat Sean van de Ruit werd weggestuurd door Sietse Schuurman, kon hij met een verdediger in zijn nek alleen op doelman af. Sean had nog even de tijd om de verdediger even diep in de ogen te kijken en te waarschuwen dat dit zijn eerste doelpunt van de dag werd. Zo geschiedde, 2-0.

Ook de 3-0 kwam op naam van Sean van de Ruit, na een prachtige uittrap van de laatste weken in zeer goede vorm verkerende doelman Danny Wessels. Toen mocht ook Drechtstreek wat terug doen, een vrije trap die van richting werd veranderd verdween in het net 3-1. Maar EBOH ging rustig verder. Na een mooie actie van Johan Gerlach mocht Yavuz Güler zijn 34e van het seizoen maken. Zou ook nummer 35 worden gemaakt?

In de tweede helft was Johan Gerlach nog goed voor de 5-1 vanuit de rebound. Sean van de Ruit maakte zijn derde van de wedstrijd na wederom een sterke actie, 6-1. Maar dat leverde hem wel een kuitblessure op, toen zijn directe tegenstander uit hopeloosheid nog een ultieme poging deed de inzet van de EBOH-aanvaller te voorkomen.

Kansen kwamen er voor Yavuz Güler, maar een kopbal en een schot wilde er niet in. Wel scoorde Drechtstreek nog eens, nadat er toch op te grote afstand door EBOH werd gedekt. Voor tijd maakte Abdul Zaada na lang blessureleed nog zijn rentree en deed nog een zo’n tien minuten mee. Ook maakte Tim Stok na voorbereidend werk van Mo Tajjiou de 7-2. Maar Yavuz Güler? Die bleef op 34 doelpunten, nog altijd een grandioos aantal voor de 34-jarige doelpuntenmachine.

Het seizoen voor zaterdag 2 zit er op. Een seizoen met hoge verwachtingen, hoge pieken, maar diepe dalen. Een mooie zege thuis op DFC, maar pijnlijke nederlagen en nederlagen bij lager geklasseerde teams. Een diepte punt de grote nederlaag bij Papendrecht 2 op 5 mei.

Met de 7-2 overwinning op Drechtstreek eindigt voor Guido Noorlander ook een periode van negen seizoenen als speler en trainer bij de zaterdagselectie. Met regelneven Dennis de Heer en Niels Waterdrinker gaat Guido het “nieuwe” zaterdag 4 oppakken.

Hoofdtrainer Rachid el-Mokhtari zien we volgend jaar gewoon weer terug voor de groep. Met hernieuwde enerige, frisse moed en nieuwe grote verwachtingen.

Ondanks dat de titel naar buurman DFC 2 ging en we helaas ook te kort om de titel mee konden doen, mogen we trots zijn op dit jaar. De trainingsopkomsten waren goed, daar zal menig club jaloers op zijn. En de sfeer was als altijd des EBOH’s. Met vlagen hebben we kunnen laten zien, dat dit team verschrikkelijk goed kan voetballen. Met de ervaring van dit seizoen en weer dat extra jaartje volwassenheid, kunnen we er zeker van zijn dat er volgend jaar weer een stapje voorwaarts gezet kan worden en er weer gestreden zal worden om de titel.

Tot volgend seizoen!