EBOH 2 promoveert naar de reserve eerste klasse!

EBOH 2 heeft zich na een 4-1 thuisoverwinning op Zwaluwe 2 verzekerd van promotie naar de reserve eerste klasse. Een uiterst knappe prestatie aangezien het tweede elftal dit seizoen voor het eerst in de reserve tweede klasse acteerde. Yavuz Guler was met twee doelpunten de gevierde man bij EBOH met twee doelpunten.


De mannen van trainer Rachid el Mokhtari begonnen uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd. Zwaluwe kreeg geen gelegenheid om te voetballen en dat resulteerde al na acht minuten in de 1-0 van Johan Gerlach die, na een schot van Ali Er, de rebound in het doel knalde. Niet lang daarna kon Yavuz Guler het duel al in het slot gooien. Moederziel alleen voor de keeper mikte Guler de bal echter naast. EBOH bleef domineren maar het miste de zuiverheid in de laatste pass. Zwaluwe kwam na een half uur spelen plots op gelijke hoogte. Een vrije trap werd door doelman Joey Hughes verkeerd beoordeeld en de bal vloog zomaar over de uitkomend doelman heen. In de paniek die daaruit ontstond belandde de bal op de hand van de onfortuinlijke Erik Peters. Strafschop voor Zwaluwe die feilloos benut werd. Heel even leek het of EBOH door de 1-1 nerveus zou worden. Het was Johan Gerlach echter die de ploeg bij de hand nam. Een rush van 40 meter langs 4 spelers van Zwaluwe en een uitstekende steekbal op Yavuz Guler zorgde er voor dat laatstgenoemde, met een diagonaal schot, het net vond. De rust werd gehaald met een verdiende 2-1 voorsprong.

IMG_0385_JC

De tweede helft bleef EBOH veruit de betere ploeg. Zwaluwe dat bij winst nog kans zou hebben op directe promotie liet niet zien dat het voor de laatste strohalm vocht. EBOH combineerde er op los en verdiende al snel een hoekschop. Yavuz Guler gaf er zoveel effect aan dat de bal via de hand van de doelman in het doel belandde. Een 3-1 voorsprong en de opluchting was van de vele supporters langs de lijn van het gezicht af te lezen. Erik Peters bekroonde zijn ijzersterke wedstrijd met een kopbal in de bovenhoek vlak voor tijd. Een verdiende 4-1 overwinning. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en werden de bloemen en champagne dankbaar in ontvangst genomen.

Aanvoerder Bas van Oosterhout was niet te houden en nam zelfs een spandoek van de supporters in ontvangst die de rest van de dag om zijn schouders bleef hangen: ” Als je naar de competitie kijkt hebben wij het samen met Pelikaan gewoon verdiend! Vandaag waren we gewoon beter dan Zwaluwe. De concentratie was er en de scherpte voor de goal ook. Gewoon klasse!! En nu gaan we zuipen!!! EEEEEN EBO IS ZO PRACHTIG….” IMG_0322_JC

Trainer Rachid el Mokhtari werd na de wedstrijd met kleding en al onder de douche gezet door zijn spelers en genoot zichtbaar: “Ik had verwacht dat Zwaluwe zeer gegroepeerd zou spelen om vanuit de omschakeling toe te slaan. En dat deed Zwaluwe ook. Daar hebben wij veel op getraind en ik heb veel met mijn laatste linie gesproken hoe ze dit op moeten pakken. En als je dan ziet hoe ze het oppakken is dat gewoon klasse. Even was het schrikken door het uitvallen van Jordy van Dijk maar Rogier Mutter vulde zijn invalbeurt perfect in. Achterin stond het uitstekend zodat de rest van de ploeg aan aanvallen kon denken. Daarnaast was de steun van de vele supporters zeer belangrijk en gaf het de ploeg vleugels. We zijn weliswaar geen kampioen geworden maar de promotie is gerealiseerd en dat hebben we met alle spelers gedaan. Ik blijf dat benadrukken omdat ik vind dat je naast goed voetbal en een dosis geluk ook een homogeen elftal moet zijn om tot hoge hoogtes te reiken. Het was een seizoen met ups en downs maar de ploeg heeft laten zien dat ze “volwassen” zijn geworden. Ik heb in ieder geval genoten. Daar bedank ik mijn spelers voor. Op naar de eerste klasse en ik wens Abdul Zaada als nieuwe trainer heel veel succes!”

IMG_0672_JC

 

Meer foto’s in de galerij.