EBOH 2 overklast DFC 2 in tweede helft

In een boeiende wedstrijd heeft EBOH 2 uiteindelijk laten zien heer en meester te zijn op eigen veld. Daar waar de wedstrijd voor de thuisploeg stroef begon, versloegen zij in de tweede helft uiteindelijk moeiteloos DFC 2 met 3-1. Een score die nog hoger uit had kunnen vallen.

EBOH 2 – DFC 2 : 3 – 1
Doelpuntenmakers : Hurvuijne “Broertje” Walle en Yavuz Güler

Afgelopen zaterdag was er dan eindelijk die ene topper, de topper waar door EBOH al het hele seizoen naar werd uitgekeken, de wedstrijd tegen aartsrivaal DFC. In de weken voor de wedstrijd was er al veel gesproken over het duel, door sommige werd de match als zelfs “el clásico” genoemd. Zodoende stond er al voor de aftrap een enorme druk op het duel. Niet alleen de eerste plaats in de competitie, maar vooral de eer stond op het spel. Beide ploegen wilde maar wat graag laten zien wie er nu eigenlijk op dit moment het meest aanspraak op de titel maakt.

Tot nu toe had DFC nog geen puntverlies geleden, terwijl EBOH toch twee keer enigszins onnodig gelijk had gespeeld. De wedstrijd werd door DFC al benoemd als “de wedstrijd van de waarheid”, voor EBOH was het vooral de wedstrijd die je niet wil verliezen. En al op voorhand was er een opsteker voor de thuisploeg. Wieldrecht kwam voor de aftrap een fruitmand voor Rick Reijnders brengen en daarnaast alvast een kratje bier voor de overwinning. Een zeer mooi gebaar, na hetgeen wat vorige week was voorgevallen. Groot respect naar deze vereniging die heeft laten zien hoe verenigingen met elkaar horen om te gaan. Strijd op het veld, respect daarbuiten.

Voor de wedstrijd gaf EBOH-coach Rachid el-Mokhtari aan dat de ploeg voor niemand bang hoeft te zijn. Er lopen bij DFC geen profvoetballers, respect tot op zekere hoogte is goed. Maar wij zijn de baas aan de Schenkeldijk. En met die insteek werd er om half 1 eindelijk afgetrapt.

De wedstrijd begon vooral aan EBOH-zijde van achteruit nerveus. Het lukte de ploeg niet de bal in bezit te houden. Ballen sprongen van de voet af, passes kwamen niet aan of ballen werden onrustig weggeroeid. Zelfs Ali Er die normaal de bal aan zijn schoenen geplakt heeft, had even niet de controle zoals anders. En op die manier werd DFC in de eerste fase in de wedstrijd geholpen. Al na vijf minuten moest alles en iedereen die EBOH lief heeft even slikken. Bij een ingooi aan de linkerkant stond Rogier Mutter even te slapen en raakte op achterstand bij zijn tegenstander. Die kon uiteindelijk voorgeven en bij de eerste paal was het EBOH-doelman Danny Wessels die te slap het duel aanging en de bal niet weg kon stompen. De bal verdween in het net. 0-1 na vijf minuten. Totaal niet de start waar iedereen zo vurig op gehoopt had.

Na de 0-1 ontwaakte EBOH wel, al leek het spel totaal nog niet op hetgeen wat nagestreefd wordt. Met hard werken moest de ploeg zich terugknokken in de wedstrijd. Het was twee keer Stefan Dommers die hard optrad om een punt te maken en te laten zien dat met deze stand de thuisploeg zich niet gewonnen ging geven. Het koste hem een gele kaart, maar teamgenoten volgden zijn voorbeeld en gingen feller spelen. Het duurde nog ongeveer een half uur dat EBOH echt DFC de wil op begon te leggen. In de tussenliggende fase was de wedstrijd vooral rommelig geweest, zonder echt grote kansen voor beide ploegen. DFC was weliswaar harder en feller, maar EBOH begon steeds beter te voetballen.

In de 43e minuut was het uiteindelijk Hurvuijne “Broertje” Walle die zich letterlijk van zijn sterkste kant liet zien. Na doorkoppen van Yavuz Güler was het Broertje die sterker was dan iedereen en op kracht zichzelf en de bal langs twee DFC verdedigers en de doelman wist te frommelen. Om zo uiteindelijk de 1-1 binnen te tikken. Twee minuten later, vlak voor het rustsignaal was aanvoerder Bas van Oosterhout nog even dichtbij de 2-1. Van 35 meter afstand pegelde hij de bal met grote vaart richting het vijandelijk doel. De bal kon echter nipt onder de lat vandaan gehaald worden.

In de rust werden de puntjes op de i gezet bij EBOH en in de tweede helft moest het gaan gebeuren. En al vanaf de aftrap heerste er ook het gevoel dat het ging gebeuren. EBOH greep DFC bij de keel. Ballen werden afgejaagd en DFC kwam niet meer aan haar spelletje toe. In de 50e minuut schoot Broertje een deuk in de paal. Na een actie over links haalde hij verwoestend uit. Het aluminium stond echter in de weg. Drie minuten later mocht Bas van Oosterhout het proberen, 1 op 1 met de keeper, maar schoot tegen een uitgestoken been van de keeper.

De thuisploeg schoof steeds verder op en legde de beste helft van het seizoen op de mat. Dat resulteerde uiteindelijk in de 2-1. Nadat Sietse Schuurman weer eens te snel was voor zijn tegenstander, gaf hij voor en bereikte achterin Broertje die de bal kan afgeven op EBOH’s “bomber” Yavuz Güler die wel raad wist met de bal en deze binnen schoot. Twee minuten later kon de score al worden vergroot, maar werd de bal van de lijn, of misschien zelfs wel achter de lijn weggehaald.

Uiteindelijk werd de wedstrijd nagenoeg op slot gegooid toen vijf minuten na de 2-1, wederom Yavuz Güler raak schoot. De bal werd uiteindelijk via de kluts door een verdediger van DFC naar de vijf meter teruggewerkt, daar waar de EBOH spits stond en de bal binnen kon maaien. DFC dacht aan buitenspel, EBOH vooral een doelpunt. De bal kwam immers van een eigen speler van DFC af. 3-1.

In de slotfase probeerde de gasten nog wel wat recht te brijen, maar dankzij het fantastische spel van de thuisploeg waren zij daar weinig succesvol in. En kwam zij in de buurt dan stonden onder meer Stefan Dommers en Erik Peters hun mannetje. Het centrale duo speelde een topwedstrijd. Belangrijkste moment in de slotfase was eigenlijk een redding van Danny Wessels. Nadat er een voorzet van DFC vanaf links werd gegeven, stapte hij uit en pakte de bal op voor er iemand in de buurt kon komen. Geen show-redding of redding met gevaar voor eigen leven. Maar een cruciale redding, waarbij Danny uitstekend de spelsituatie had ingeschat.

Vlak voor tijd was het eigenlijk nog 4-1. Maar de goal werd afgekeurd. Invaller Fouad Amraoui maakte de actie vanaf links, waarbij de keeper van DFC de bal uiteindelijk wilde oppakken. Daarbij liet hij echter de bal weer los en Fouad kon afronden. De scheidsrechter interpreteerde het echter als de bal uit de handen trappen, terwijl dit niet het geval was. Maar bij EBOH was er niemand echt meer verdrietig om. De buit was binnen. De mannen hadden zich van hun beste kant laten zien en de naam van EBOH hoog gehouden. Met voorop in de strijd aanvoerder en heerser op het middenveld Bas van Oosterhout, man-of-the-match!

Tainer Rachid el Mokhtari was na afloop een tevreden trainer. ” De ploeg heeft op inzet en karakter deze pot eruit gesleept. DFC begon erg sterk maar we lietens ons niet van de wijs brengen. We moesten winnen en dat hebben we gedaan.”