EBOH 2 boekt zege en bekert door

EBOH 2 trad deze dinsdagavond voor de laatste bekerwedstrijd aan tegen reserve hoofdklasser de Zwerver 2. Trainer Rachid el Mokhtari had zijn ploeg op maar liefst 8 posities gewijzigd. Dat mocht de pret niet drukken want de schenkeldijkers boekten een knappe maar verdiende 5-2 overwinning en bekert zodoende verder. Doelpunten kwamen van Rogier Mutter, Tim Stok 2x, Dennis van de Graaf en Sietse Schuurman.

De opening van de wedstrijd mag spectaculair genoemd worden. EBOH dat op acht posities gewijzigd was m.b.t. de vorige competitiewedstrijd begon onwennig. De eerste kans was dan ook voor de bezoekers. In de vijfde minuut kon de spits van de kinderdijkers zomaar alleen op doelman Ramon Braun af. Maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Dat schudde EBOH wakker en niet veel later mocht Rogier Mutter allen op de doelman af. Diens inzet werd ook gekeerd. De toon was dus gezet. De zwerver speelde met de druk naar voren en EBOH loerde op de counter. Deze tactiek werkte en EBOH kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Frank Teunissen stuurde Rogier Mutter met een prachtige pass alleen op de doelman af. De linksbuiten omspeelde de doelman en schoof de bal beheerst binnen. Lang kon EBOH niet genieten van de voorsprong. Nog geen twee minuten later kon de spits van de Zwerver wederom vrij doorlopen en ditmaal schoof hij de bal beheerst in de hoek en scoorde de 1-1. De twee ploegen maakten er een heerlijke partij van. De zwerver moest met drie doelpunten verschil winnen om door te bekeren en speelde vol op de aanval. EBOH bleef rustig en dat resulteerde in de 2-1 van Tim Stok. Het was wederom Frank Teunissen die de spits van EBOH lanseerde. Tim Stok, die tot dat moment onzichtbaar was, schoot de bal hard in de bovenhoek. Met nog een kwartier te spelen waren er nog kansen over en weer. De beide doelmannen hielden echter hun doel schoon.

De Zwerver begon furieus aan de tweede helft. EBOH beperkte zich tot verdedigen en het was aan doelman Ramon Braun te danken dat de vele kansen niet benut werden. Toch viel de 2-2 in de zestigste minuut. Vanuit een hoekschop kon de Zwerver de 2-2 inkoppen. Met het inbrengen van Bas van Oosterhout en Mustafa Toprak probeerde EBOH het momentum weer over te nemen. Dat lukte en met name de razendsnelle Mustafa was een plaag voor de defensie van de Zwerver. De rechtsback van de Zwerver moest tot tweemaal toe aan de noodrem trekken bij een uitbraak van Mustafa en mocht na twee maal geel vroegtijdig het veld verlaten. De zwerver kon het moordend tempo niet meer volhouden. EBOH drong de Zwerver terug tot in de eigen zestien en het was Dennis van de Graaf die na een prachtige één twee met Paul Reijnders snoeihard de bal in de bovenhoek knalde voor de 3-2 voorsprong. Dat was voor EBOH niet genoeg en in de 75ste minuut kopte Tim Stok de bal vanuit een corner binnen voor de 4-2. EBOH walste in de slotfase over de Zwerver heen. Uit de vele kansen was het alleen Sietse Schuurman die niet faalde. Één op één met de keeper schoof hij de bal na een kluts in het lege doel en tekende zo voor de 5-2 eindstand. EBOH 2 bekert in deze moeilijke poule na drie zeges verder.
Trainer Rachid el Mokhtari was echter niet helemaal tevreden: “Ik vond het geregeld een rommelige wedstrijd van onze kant af. We wisselen goede momenten nog teveel af met matige momenten. We werken er hard aan om dit te verbeteren. Maar ik ben wel trots op deze jongens. Dat we door zijn in de beker betekent dat we op de goede weg zijn.”
Met de achtien jarigen Ramon Braun, Rody Filius, Mustafa Toprak, Frank Teunissen en Jordy van Dijk in de gelederen, liet EBOH zien dat de jeugdopleiding nog steeds prima verzorgd is binnen eboh.
Paul Reijnders over de jongelingen:”Het was echt een pittige wedstrijd met een moordend tempo. Dat deze jonge spelers dat gewoon aankunnen en goed meevoetballen is een mooie zaak.”

Zaterdag komt vvc’68 op bezoek aan de schenkeldijk. De wedstrijd begint om 12:30u.