EBOH 2 boekt eerste overwinning in reserve tweedeklasse

Het tweede elftal van EBOH boekte uit bij ASWH 3 in hun eerste wedstrijd ooit in de tweede klasse meteen een knappe 0-3 overwinning. De doelpunten kwamen van Zackaria Amraoui, Randy Camfferman en Bas van Oosterhout.

De scheidsrechter stond lang in de file waardoor de wedstrijd met een half uur vertraging pas om 15:30u begon. De lange voorbereiding was duidelijk niet in het voordeel van de rood zwarten. Het spel was te rommelig en de bal werd slordig rondgespeeld. Toch was het EBOH dat de eerste kans kreeg. Dennis van de Graaf legde de bal op de vrijstaande Rogier Mutter maar laatstgenoemde mikte de bal voor een leeg doel op de buitenkant van de paal. Niet lang daarna stak Zackaria Amraoui het veld over en prikte de bal tergend langzaam in de verre hoek. Een verdiende 0-1 voorsprong. De goal werkte bevrijdend want EBOH ging vrijuit voetballen. De kansen die het kreeg waren niet besteed aan Randy Camfferman en Sebastiaan Bekkers.

De tweede helft werd Sietse Schuurman ingebracht en zijn snelheid zorgde voor veel onrust in de verdediging van ASWH. Het was echter Randy Camfferman die de 2-0 voor zijn rekening nam door oog in oog met de doelman koelbloedig te scoren. ASWH was kapot gespeeld en amper twee minuten later scoorde aanvoerder Bas van Oosterhout op aangeven van Alan Sirovica de 3-0 met een prachtige kopbal. EBOH wilde meer maar sprong uiterst slordig om met de vele kansen die het nog kreeg. De eerste belangrijke drie punten zijn binnen. EBOH zag Yavuz Guler en Jordy van Dijk nog geblesseerd uitvallen. Middenvelder Sebastiaan Bekkers haakte lichtgeblesseerd het veld af. “Het is maar goed dat ik gewisseld ben vanwege de pijn aan mijn achillespees. De groep is groot zat en ben blij dat de jongens die erin komen ook stuk voor stuk aardig een bal kunnen trappen.” Aldus een nuchtere Sebastiaan.

Dinsdagavond de laatste bekerwedstrijd tegen De zwerver 2. De wedstrijd begint om 19:30u bij EBOH.