EBOH 1 dichtbij het “Wonder van de Put”

Maar het wonder bleef uiteindelijk uit. Tot een kwartier voor tijd op alle velden was EBOH op basis van de tussenstanden in 3C periodekampioen. Zelf leidde het met 0-1 tegen VVAC en de concurrenten Groote Lindt en Herovina stonden achter tegen respectievelijk Ameide (2-0) en ZBC’97 (4-1). Groote Lindt bedierf echter het feestje door in 7 minuten 3x te scoren en ging er met de 3de periodetitel vandoor. Bijna was er toch nog een “Wonder van de Put” voor VVAC. In de door scheidsrechter van Rumpt ruim toegevoegde blessuretijd scoorde VVAC nog de gelijkmaker en tegen kwart voor vijf ! kreeg het zelfs nog de kans op de overwinning en de periodetitel door een enorme mogelijkheid voor Nick Lakerveld en een knal van Mark Houweling. Keeper Rayvano van de Merwe, dia al na 5 minuten als veldspeler in de goal moest na een blessure van Donny van der Laars (waarschijnlijk gebroken middenhandsbeentje) redde weergaloos door de bal via de lat over te tikken.

EBOH liet in Ottoland zien over een betere ploeg te beschikken dan de gastheren VVAC. Er kwamen kansen voor Gijs Bregman, Ricardo van de Merwe en Leroy Verkerk, maar Matthijs de Hoop redde bekwaam. Vlak voor de rust was hij toch kansloos op een inzet van Jordi van Dyck.
Leroy Verkerk zette voor, Remy Holster kopte door en Jordi van Dyck kon van dichtbij afdrukken. Terwijl de andere wedstrijden in 3C weer aan de 2de helft begonnen, gingen VVAC en EBOH pas rusten om half vier.

De hoofdrol van de wedstrijd was voor scheidsrechter van Rumpt uit Zaltbommel. Hij had zijn fluit niet voor niets meegenomen en floot voor van alles en nog wat, keurig verdeeld over 2 sportieve ploegen. Begeleider Jan van de Merwe kreeg in de rust de rode kaart voorgeschoteld na een discussie over de trui van kleinzoon keeper Rayvano. Van de scheidsrechter moest er een 7 naast de 1 op geplakt worden en moest Jan vooral luisteren. Commentaar van Jan: “we hebben geen kledingwinkel bij ons en ik ben je hond niet (de reserve keeperstrui met 22 was groen, de kleur van VVAC), wat dacht u er van als u zelf een ander truitje aantrekt”.

Na rust ging de show verder en moest Marc Oldenburger met zijn 2de gele kaart het veld af. “Ik ben gewoon netjes gebleven, maar die man duldt geen enkele tegenspraak” Ook Gijs Bregman kreeg na het slotsignaal nog een 2de gele kaart en rood. ”Ik heb tegen hem gezegd dat hij ons ernstig benadeeld heeft met het wegsturen van Marc en dat hij er maar beter mee kan stoppen”. Dat deed hij pas na er in de 2de helft ook nog een stief kwartiertje blessuretijd bijgetrokken te hebben.

EBOH verzuimde in de 2de helft om de score verder op te voeren. Wesley Ebbers vuurde op de voeten van Matthijs de Hoop en zag zijn schot na een assist van Jordi Fok via de vingertoppen van Matthijs de Hoop en de lat over gaan , Gijs Bregman zag zijn kopbal van de doellijn gehaald worden na een voorzet van Ricardo van Yperen en een solo van Mo Salman stierf in schoonheid vlak voor het doel. Toen iedereen dacht dat het 1-0 voor EBOH zou worden loste de prima ingevallen Bart Koomans een zondagsschot dat zelfs de 15 jarige ! Rayvano van de Merwe te machtig was (kan hij nou beter keepen of voetballen?) en werd het toch nog 1-1.

En toen kwamen de legioenen van Streefkerk en Asperen al aan om zich voor te bereiden op de beslissingswedstrijd in de strijd om het kampioenschap van de 4de klas dat om 18.00 uur zou beginnen.
Marco ten Braak baalde van de gemiste kans en het feit dat Ameide in 7 minuten 3 goals weggeeft tegen Groote Lindt. “dan denk je toch, dat is verkocht?”. Al met al een enigszins teleurstellend einde van het seizoen, waarin je EBOH op basis van de aanwezige kwaliteit een grotere rol van betekenis had toebedacht. ”We hebben dit seizoen geen punten gestolen van andere ploegen, zij wel van ons en we hebben gewoon te weinig gescoord uit de mogelijkheden die we hebben gekregen. Qua voetbal horen we bij de top, maar daar krijg je geen punten voor” , aldus de stoppende trainer, die zich volgend seizoen wel zal blijven inzetten voor de club op het technische vlak. “Ik ga niet in het bestuur zitten, maar zal via  de technische commissie de nieuwe trainer Ab van Wijk ondersteunen”.

VVAC – EBOH                                     1-1

’40          Jordi van Dyck                      0-1
‘90+4    Bart Koomans                         1-1

Door problemen bij onze webserver is het niet mogelijk foto’s te plaatsen.Kijk op