EBOH 1 bekert door!

*EBOH – SVW 2-1

Door Fred van Dongen

Een prachtige zege van de Dordtse tweedeklasser op de Gorcumse ploeg die vorig seizoen de titel in die tweedeklas pakte. Met de triomf werd EBOH met het maximale puntental van 9 uit 3 wedstrijden poulewinnaar en kwalificeerde zich voor het hoofdtoernooi om de KNVB-beker amateurs zuid 1.

Speler Joey Steenbakker doet verslag namens de thuisploeg. ‘Eerste helft waren we eigenlijk continu beter en speelden we de hele tijd op hun helft. De terechte 1-0 kwam na een afgeslagen corner na ongeveer 25 minuten. Robin Matena schoot knap raak. Daarna kwam SVW uit het niets op 1-1. Iemand raakte de bal verkeerd en die kwam voor de voeten van de nummer 10. Die lobde hem over Jan-Arie Kouwenhoven heen: 1-1.

‘Daarna werd het gestaakt. Een paar opstootjes en de scheids besloot te staken. Na een kwartier gingen we weer verder en direct scoorde we de 2-1. Goede actie van Robin Matena, die voorgaf op Elvis Versluis. Die kon simpel raak schieten.
Na de rust eigenlijk weinig noemenswaardigs. Wij bleven redelijk makkelijk op de been, maar creëerden ook niet echt kansen meer. Veel duels, die wij meestal wonnen’.

Joey Steenbakker blikt alvast vooruit naar de nieuwe competitie die zaterdag start: ‘Wij zijn klaar voor de competitie, alleen zullen we dan weer dezelfde strijd moeten brengen. Bij ons komt niets vanzelf, we zijn geen wonderploeg’.