EBOH 1 behoudt kleine kans op nacompetitie na zege op ASH

EBOH won overtuigend met 4-2 van ASH, maar verzuimde de score nog wat op te voeren met het oog op het doelsaldo voor de 3de periode. En dat zou wel eens beslissend kunnen zijn, als alles volgende week na de laatste speelronde opgeteld wordt.  Indien EBOH nog periodekampioen wordt, kunnen we na het wonder van Slobbengors vorig seizoen nu van het wonder van de Put gaan spreken. EBOH moet in ieder geval winnen uit bij VVAC, dat met 16 punten en +3 aan de leiding gaat in de 3de periode. Nummer 2 Groote Lindt speelt uit bij het nog niet veilige Ameide en heeft  15 punten met  +5 .  Herovina (uit naar ZBC) heeft 13 punten en +4,  evenals EBOH , maar deze heeft +2.
Kortom de opdracht is duidelijk, zelf winnen en hopen op verlies van de concurrenten Groote Lindt en Herovina.

EBOH moest het tegen ASH doen zonder basiskrachten als Patrick Welts (knie), Ricardo van Yperen (verstandskiezen getrokken), Marc Oldenburger (weekje Turkije), Jordi van Dyck (1x getraind) en de net van dochter Evi  trotse vader geworden Gijs Bregman.  Hiervoor in de plaats kreeg de jeugd weer eens een kans en zo maakte de 18 jarige A1 speler Suayip Yaman zijn debuut en hij speelde een uitstekende wedstrijd, alsof hij er al het hele seizoen in staat. Uniek was ook de start in de basis van 3x van de Merwe. Opa Jan als assistent scheidsrechter en de broers Ricardo als rechtsbuiten en de 15 jarige Rayvano als rechtsback .  

En verder liet EBOH zien over meer voetballend vermogen te beschikken dan ASH, dat de puntjes toch echt nog hard nodig heeft om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Dat lieten de mensen uit Hellouw echter niet zien. Zij speelden alsof ze 10 punten veilig stonden. De eerste 25 minuten waren het leukst om te zien, want toen stond de ruststand van 3-1 al op het bord. Wesley Ebbers opende na 10 minuten de score na een mooie voorzet van Ricardo van de Merwe. Vijf minuten later stond het al weer 1-1, toen aanvoerder Danny Bijl als enige reageerde op een vrije trap en de bal over Donny van der Laars kopte. Daarna kreeg hij nog een levensgrote kans na een voorzet van Hans van Kranenburg en het uitglijden van Emre Aynihan, maar Donny van der Laars bracht redding met zijn voet. Nadat Suayip Yaman nog een mooi schot los liet, gepakt door Arjan Klip, kopte Ricardo van de Merwe een vrije trap van Wesley Ebbers binnen (2-1) en profiteerde Remy Holster van een misverstand in het hart van de ASH defensie (3-1).  Vervolgens kreeg Mo Salman nog 2 mogelijkheden op de 4-1 na weer uitstekend voorbereidend werk van Wesley Ebbers, maar Arjan Klip bleef overeind.

In de 2de helft werd het nog even spannend toen Hans van Kranenburg  alleen op doelman Donny van der Laars af kon stevenen na mistasten van de verder weer goed spelende Frank Teunissen  en de verre hoek vond. Het gat van 2 doelpunten werd echter weer snel hersteld door Mo Salman die een verdekt schot losliet en Arjan Klip passeerde. Dit doelpunt leverde de doelman de nodige kritiek op van zijn medespelers. ”Hoe kan je nou een schot van 30 meter laten gaan”, riep Niels van Horssen, die daarmee 10 meter overdreef, maar in ieder geval duidelijk maakte dat zijn keeper hier niet goed uitzag. In de slotfase mochten Jordi Fok (vanuit B1 direct door naar 1 en spelend als een routinier), Jordi van Dyck en Sebastiaan Bekkers (de meeste fans) nog opdraven en was Leroy Verkerk met een kopbal onder de lat dicht bij de 5-2, maar nu redde Arjan Klip wel bekwaam. Trainer Marco ten Braak was een tevreden man. “We hebben goed gespeeld, de invallers deden het goed, Wesley prima, Remy pikt zijn goaltje weer mee, ik heb goeie combinaties gezien. Ik snap alleen ASH niet. Ik zag ze hier niet strijden voor hun laatste kans. Ik hoorde alleen zeggen dat volgende week tegen Papendrecht thuis zo belangrijk is en deze wedstrijd niet dan ?”, aldus Marco die met zijn team naar Ottoland gaat volgende week voor de winst en de laatste kans op nog een toetje.

EBOH – ASH                                                     4-2

’10          Wesley Ebbers                                1-0
’16          Danny Bijl                                          1-1
’23          Ricardo van de Merwe                 2-1
’25          Remy Holster                                   3-1
’57          Hans van Kranenburg                   3-2
’60          Mo Salman                                        4-2