E.B.O.H. wint in eerste competitiewedstrijd van Unitas

E.B.O.H. startte de competitie furieus. Eerst was het in de 4e minuut Remy Holster die doelman Joost Verberk van Unitas op zijn weg vond. Maar na 12 minuten was het toch raak door de levensgevaarlijke Adje Kabbah die de bezoekers op een 0-1 voorsprong zette.

Unitas kon de bal niet lang in bezit houden waardoor E.B.O.H. steeds dreigend bleef. Vier minuten na de eerste treffer was het opnieuw bingo toen een voorzet kinderlijk eenvoudig door Johan Gerlich werd binnengekopt. De thuisploeg leek rijp voor de sloop, maar kwam toch onder de druk vandaan. Na een klein half uur werd het 1-2 door een doelpunt van Patrick Zwart na voorbereidend werk van Dico de Jong.

De zelfde Dico de Jong verspeelde in de 36ste minuut onnodig de bal en Remy Holster wist met dit buitenkansje wel raad en verschalkte doelman Verberk met een fraaie krul in de verre hoek.

Vier minuten voor rust was Unitas spits Corne van Horik dicht bij een treffer maar doelman Marlon Huijser wist erger te voorkomen. Na de hervatting stond het bij het Unitas beter en kreeg Unitas diverse kansen om wat terug. De grootste kans was voor de thuisploeg was voor de ingevallen Nabiel Adahchour, maar de sluitpost der Dordtenaren wist van geen wijken. Na precies 90 minuten vond scheidsrechter D. de Witte uit Hank het welletjes en mocht E.B.O.H. haar eerste overwinning vieren.

Bron: Unitas