Derby ontbrandt pas na rust

De derby begon rustig, maar ontplofte na rust. Zo wel letterlijk als figuurlijk, want op de hoek van het terrein richting Dubbeldam schudde een luide knal iedereen wakker. Je waande je even bij Oranje Wit – Wieldrecht, maar we zaten toch heus naar EBOH – Wieldrecht te kijken en daar zijn de verhoudingen sportiever en niet zo beladen.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 1-1 op het bord en ging EBOH van het veld af met het idee dat er meer in gezeten had en vond Wieldrecht het prima zo. Na de afgang bij SVW had het trainersduo de ploeg op 5 plaatsen aangepast. “We maken een keuze op basis van het tactisch plan, de vorm, vorige wedstrijd, trainingen en gevoel”, zo sprak Patrick Stok na afloop. “En dit keer kozen we met Joey Steenbakker, Junior Calmera en Moreno van der Geer voor een sterke bank, zodat je ook wat brengen en de ploeg er niet op achteruit gaat als je gaat wisselen”. Bij de selectie ontbraken Stephen Emelina (schorsing na 5x geel) en Jordi Fok (achillespeesblessure bij SVW).
De opening was voor Wieldrecht met een paar gevaarlijke corners en een schot net naast van Robert Versteeg. Daarna nam EBOH het initiatief over zonder tot grote kansen te komen. Het claimde 2x een strafschop bij schoten van Wesley Ebbers (“Hij heeft ‘m bijna klem scheids”, riep Jan Arie Kouwenhoven. Maar de scheidsrechter Mike Klaare uit Tiel wuifde de protesten weg en had niet naar Gözübüyük gekeken bij Feyenoord-PSV (of juist wel?).

Na rust viel er veel meer te genieten voor het ruim opgekomen publiek. Wieldrecht opende de score tegen de verhouding in door de gevaarlijkste aanvaller Mark van Agteren.
In de kluts met Leroy Verkerk kreeg hij op de rand 16 de bal voor zijn voeten en  zette Jan Arie Kouwenhoven met  een schot in de korte hoek op het verkeerde been (“Ik verwachtte hem in de lange hoek”).
Lang kon Wieldrecht niet van de voorsprong genieten. Geheel op eigen kracht ontworstelde Noël Goossens zich van zijn tegenstander en krulde de bal fraai langs de van een blessure teruggekeerde Aschwin Bakema. EBOH rook bloed en bestookte de Wieldrecht veste met vele aanvallen en de kansen kwamen er. Noël Goossens legde hem planklaar voor Ricardo Heuverling, maar Aschwin Bakema redde knap en het zou niet bij deze enige redding blijven. Ricardo van Yperen vond Aschwin ook 2x op zijn weg. Bij de laatste tikte hij hem net onder de lat weg.
Ook de gevaarlijkste man bij EBOH Noël Goossens was er nog een keer dichtbij. Na een pass van Mitchell Rovers worstelde hij zich vrij voor de doelman, maar die wist de lob in 2x onschadelijk te maken. Het gevaar lag op de loer dat als je ze zelf niet maakt, dat hij aan de andere kant valt, maar Jan Arie Kouwenhoven verwerkte de inzet van Tonnie Stok knap onder de lat vandaan. En zo bleef het 1-1, waarmee EBOH zich tekort deed, maar wel het positieve gevoel overhield dat het zich goed hersteld heeft na de zeperd tegen SVW.

De uitstekende scheidsrechter Mike Klaare, die gestopt is met de talentenpoule en zich helemaal richt op de politie-academie, had maar 1 gele kaart nodig en die was voor Ricardo van de Merwe (‘ik hou niet van die handenklapgebaartjes nadat er een akkefietje was met, ik ben je hond niet”).
De 2de helft was zeer aantrekkelijk en dat gold ook voor de 3de helft met zanger Gerrit van Kooten, die de EBOH en Wieldrecht aanhang nog een uiterst gezellige namiddag bezorgde. Met nog 2 wedstrijden te gaan hebben Wieldrecht en EBOH theoretisch nog 1 puntje nodig om zich veilig te spelen. Wieldrecht kan zich daarna op gaan maken voor het nacompetitie-toetje. Als ze 3 finales op rij winnen (11, 14 en 18 juni), mogen ze zich 1ste klasser noemen. EBOH speelt nog uit tegen Wilhelmina ’26 en thuis tegen Roda Boys. Wieldrecht ontvangt thuis Sleeuwijk en moet in de laatste wedstrijd naar Drechtstreek.    

EBOH – Wieldrecht                           1-1       (0-0)   

’48       Mark van Agteren                 0-1
’50       Noël Goossens                     1-1

Scheidsrechter: Mike Klaare

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Leroy Verkerk, Furkan Kaya (Joey Steenbakker), Jeremy Boshart, Haris Brzaz, Mitchell Rovers (Moreno van der Geer), Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Ricardo van Yperen, Ricardo van de Merwe (Junior Calmera)
Wesley Ebbers (Dolunay Kemaldar)

Wissels:  Julian van Duren (res.keeper)Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Peter Broere
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal