Dames 1 walst over vv Pelikaan heen

EBOH – vv Pelikaan 10-3

Drie dagen na onze mooie overwinning op OMC staat de volgende competitie wedstrijd al weer op het programma. Op een doordeweekse avond spelen we onze inhaalwedstrijd tegen vv Pelikaan Dames 1.

De meiden zijn vol vertrouwen en ik ben vooral nieuwsgierig !! Nieuwsgierig of de meiden net zo’n teamprestatie kunnen neerzetten als afgelopen zaterdag. Na de uitgebreide wedstrijdbespreking doen we onze warming-up …………… het is wel een beetje rommelig want we moeten de warming-up doen tussen de nog trainende pupillen in. Maar met een beetje improviseren komen we een heel eind. Zo vlak voor de wedstrijd merk je dat de spanning oploopt en het is dan ook lekker dat onze scheidsrechter precies op tijd met de wedstrijd begint.

Vanaf de eerste minuut laten onze meiden zien wat de bedoeling is …………… namelijk winnen !!!! We creëren al vanaf de eerste minuut een enorm veldoverwicht met als gevolg grote doelkansen. Het duurt dan ook niet lang of de Pelikaan verdediging bezwijkt onder deze druk en de 1-0 ligt in het mandje gevolgd door nog 1 ……. en nog 1 ……. en nog 1 ……. en nog 1 enz. enz. Ons veldoverwicht is zo groot dat de 8-1 ruststand niet eens geflatteerd is.

Dan is het rust en wat kan je, net als zaterdag, zeggen tegen een team op drift ……………………10 minuten gepraat maar ook nu had dit in 1 zin samengevat kunnen worden namelijk GEWOON DOORGAAN. In de tweede helft merken we al snel dat onze meiden heel veel kracht verspeeld hebben in de eerste helft. Hoewel we wel het betere van het spel hebben neemt de druk op de Pelikaan verdediging iets af. Pelikaan komt wat beter in het spel en weet in de tweede helft nog 2x te scoren. Maar …………….. beste lezer ……….. als u gedacht had dat het daarbij bleef ………….nou dan heeft u het mis …………….. ondanks de vermoeidheid en kleine blessures is de honger naar doelpunten van onze meiden niet te stillen. Ook de rood/zwarten prikken in de tweede helft nog 2 doelpunten in het netje.

En zo is de 10-3 einduitslag dan ook zeer terecht. Dan loop je na het eindsignaal het veld af en gaat je rood/zwarte hart wederom sneller kloppen hoor ………… en weer is TROTS dat is het juiste woord …………. TROTS op mijn meiden die hun goede voetbal wederom beloond zien worden met deze prachtige overwinning. Het is ook goed om te zien dat onze meiden steeds beter op elkaar ingespeeld raken, we laten het balletje steeds beter van voet tot voet gaan en er zijn steeds meer automatismen zichtbaar ………….. LEKKER !!

En …………. ik verval alweer in herhaling maar ook deze overwinning smaakt naar meer. Volgende wedstrijd is zaterdag a.s. om 14:30 uur uit tegen vv Drechtstreek Dames 1 Zo zie je maar hoe geweldig naast zaterdagmiddag ook een dinsdagavond kan zijn.