Dames 1 knokt zich langs OMC

EBOH – OMC 4-3

Zaterdag 3 december 2016 prachtig voetbalweer en weer een lekkere Dordtse Derby op het programma EBOH dames 1 – OMC dames 1. De uitwedstrijd hebben we met 0-6 gewonnen dus we zijn er op voorbereid dat OMC revanche wilt gaan nemen.

Ondanks dat we een aantal spelbepalende meiden, door blessures en ziekte moeten missen en we dus enigszins verzwakt zijn, beginnen we vol goede moed aan de wedstrijd voorbereiding. We hebben een ruime selectie en alle rood/zwarte meiden kunnen voetballen en, niet onbelangrijk, we hadden een lekkere trainingsopkomst deze week. Als begeleiding hebben we dan ook geen enkele reden om te twijfelen aan een goede wedstrijd.

Als onze, goed leidende scheidsrechter Nico, fluit voor het beginsignaal ontpopt zich een echt voetbalgevecht (mooi om te zien !!!!). OMC wilt iets rechtzetten voor de nederlaag van 2 maanden geleden en EBOH probeert voetballend een oplossing te zoeken. Hoewel het moeilijk is om te bepalen welk systeem OMC eigenlijk speelt probeert EBOH hier tactisch mee om te gaan.

Eigenlijk is het gelijkopgaande voetbalstrijd met twee ploegen die volop voetballen voor de winst. Ook het scoreverloop is gelijkopgaand de ene keer staat EBOH voor en de andere keer weer OMC. In de rust analyseren we de wedstrijd en proberen we de onze tactiek bij te stellen om de wedstrijd onze kant op te laten vallen.

Voetbaltechnisch lijkt e.e.a. goed uit te pakken voor EBOH maar toch is het OMC die een kwartier voor tijd met 2-3 voor staat. Dan moet het speltempo nog verder omhoog ……………… en dat gaat ook omhoog. Onze rood/zwarte meiden zetten de tegenstander vast op eigen helft en die proberen er met met gevaarlijke counters uit te komen.

Groot is onze vreugde als we de 3-3 binnenprikken ……………….. maar we staan nog steeds niet op winst. Nog hoger gaat het tempo en nog feller de duels ……………………… ennuhh nog meer zweet onder de oksels van de coach. En dan vlak voor tijd en net als we ons proberen te verzoenen met een gelijkspel kunnen we nog net ons vierde doelpunt prikken, de opluchting is groot en is de winst een feit.

We staan steviger op de vierde plaats en gaan nu …………. heel stiekem …………… naar boven kijken. Meiden dit was een echte voetbalwedstrijd vol strijd, passie, inzet, tactiek en echt voetbal, kortom alles wat een wedstrijd een wedstrijd maakt en wat jullie coaches heel trots en blij maakt.

Ook de meiden van OMC verdienen een compliment zij hebben ook geknokt voor wat ze waard zijn en hebben deze wedstrijd tot een ECHTE DERBY gemaakt.

Volgende week staat de laatste competitie wedstrijd van 2016 op het programma, een latertje 15:00 uur, uit tegen IFC.