C1 wint ook District finale KNVB beker

Zaterdag 25 mei 2013 de grote dag voor C1 is aangebroken. Na onze geweldige overwinning in de bekerfinale van 11 mei jl. staat vandaag de strijd om KNVB beker District Zuid 1 op het programma. Deze finale wordt in toernooivorm, op het terrein van FC Engelen, gespeeld. De winnaars van de 4 sectoren in Zuid 1 spelen tegen elkaar en de winnaar van deze 3 wedstrijden mag zich Bekerkampioen District Zuid 1 noemen. Voor de winnaar van dit toernooi staat, naast de titel, ook nog de wedstrijd voor de Supercup op het programma.

De bekerkampioenen uit de verschillende sectoren zijn:
vv Geldrop / Houta Bouw C1
vv Boeimeer C1
HVV’24 C1
EBOH C1

We verzamelen om 8:15 uur bij de EBOH kantine en om 8:30 uur vertrekken we richting Den Bosch. Na aankomst besluiten we direct naar de kleedkamer te gaan om ons om te kleden en uiteraard de wedstrijdbespreking.

Om 10:10 uur staat de wedstrijd tegen vv Boeimeer C1 op het programma. EBOH lijkt nog niet wakker want we beginnen heel slap aan de wedstrijd. Het is dan ook Boeimeer dat op een 0-1 voorsprong komt. Kort daarna weet EBOH toch de gelijkmaker binnen te prikken maar heel lang kunnen we dit doelpunt niet vieren want binnen no time kijken we weer tegen een achterstand aan. Nu lijken de rood/zwarten wakker, de ruggen worden gestrekt en de mouwen opgestroopt de tegenstander wordt onderdruk gezet en we gaan op jacht naar de gelijkmaker en meer. Nu blijkt dat we beter zijn dan onze tegenstander en de 2-2 laat dan ook niet lang op zich wachten. Het is natuurlijk lekker om de eerste wedstrijd winnend af te sluiten dus EBOH gaat op jacht naar de winnende. Kort voor tijd weten we de 3-2 op het scorebord te zetten. De eerste wedstrijd sluiten we, zonder geweldig te spelen, af met een mooie overwinning.

Om 11:30 uur staat de wedstrijd tegen vv Geldrop / Houta Bouw C1 op het programma. We hebben nog nooit tegen deze tegenstander gespeeld maar op papier is dit een zware tegenstander. EBOH is gesterkt door de overwinning in de eerste wedstrijd en begint prima aan de wedstrijd en het zijn ook de rood/zwarten die op een 1-0 voorsprong komen na een schitterend afstandsschot. EBOH blijft de betere ploeg en krijgt ook de beste kansen maar we weten die niet te verzilveren. Als EBOH niet scoort dan gaat de bekende ‘voetbalwet’ in werking en onze tegenstander weet helaas tegen te scoren en ondanks een opgelegde kans vlak voor tijd eindigt deze wedstrijd in een gelijkspel. EBOH staat met 4 punten aan kop maar het betekent wel dat we de laatste wedstrijd moeten winnen om het toernooi winnend af te sluiten.

De laatste wedstrijd tegen HVV’24 staat om 12:50 uur op het programma. Wederom een voor ons onbekende maar goed spelende ploeg. Beide ploegen moeten deze wedstrijd winnen om het toernooi winnend af te sluiten. EBOH komt goed uit de startblokken want na een razendsnelle counter wordt de bal onberispelijk in het doel geprikt. Onze tegenstander, die fysiek wel wat sterker is dan wij, doen er een schepje bovenop en probeert de gelijkmaker te maken. De Dordtenaren blijven echter uitstekend voetballen en krijgen de beste kansen en als de bal uitstekend wordt binnengekopt komen we op een 2-0 voorsprong en lijkt de buit binnen. Twee minuten voor tijd weet HVV’24 toch tegen te scoren en wordt het nog even ‘billenknijpen’ maar we houden stand en de overwinning is binnen.

EBOH C1 wint de KNVB District beker Zuid 1!
Een uitstekend staaltje voetbal en club promotie. En als we horen dat ook D1 hun KNVB talenten toernooi gewonnen hebben kunnen we toch niet anders dan concluderen dat EBOH een uitstekende “ jeugd” heeft waar de club trots op mag zijn.
De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd op het veld. De spelers en begeleiding krijgen allemaal de ‘gouden medaille’ omgehangen en uiteraard wordt de KNVB-beker overhandigd. Ik hoef, neem ik aan, niet te beschrijven wat voor feest er toen losbrak!

Wat een geweldige prestatie hebben we vandaag geleverd en volgend week staat er nog een ‘toetje’ op het programma, dan spelen we de wedstrijd voor de SUPERCUP tegen, een oude bekende, vv Hardinxveld C1 op het terrein van vv Brabantia.
We verwachten eigenlijk er behoorlijk wat supporters met ons meereizen om onze ploeg aan te moedigen!!!

Tot zaterdag 1 juni 2013

Bekerkampioenploeg:
Sherrelson Zieck, Furkan Kaya, Joeri Tawjoeram, Rayvano van der Merwe, Tuni Burgaz, Julian Broadley, Nick van Wijngaarden, Tom Slagter, Youri Stolk, Jordi Fok, Roy Tuinder en Berry Herks (en uiteraard ondanks dat ze door omstandigheden niet konden meespelen Jasper Wessels (enkelbreuk) en Maliki Fofana (D1)

Jongens we zijn trots op jullie!!!

Remco, Ries, Robert (R3) en Simon