Danny Koevermans maakt indruk op de Schenkeldijk

De 45 jarige oud speler van Sparta, AZ en PSV was voor het eerst op de Schenkeldijk, om de wedstrijd EBOH – SVOD’22 te leiden. Vriend en vijand waren het er over eens dat hij dit uitstekend deed. Hij voelt de sfeer perfect aan en waar menige leidsman minder vleiende opmerkingen moet ondergaan is het bij Koevermans alleen maar positief.

“Goed gezien Danny” hoor je vanuit het publiek, dat in niet al te grote getale aanwezig was. Blijkbaar spreken de Zeeuwse tegenstanders niet aan en door de verre afstanden is er ook niet veel uitpubliek. Danny vond het niettemin een leuke wedstrijd. “Ik kan genieten van mooie combinaties, die de beide ploegen op de mat gelegd hebben. De gelukkigste heeft gewonnen en dat was de ploeg die het 1ste doelpunt zou maken en dat had Ebo net zo goed kunnen zijn” .

De in Helmond woonachtige oud prof heeft er voor gekozen om op zaterdag te fluiten, omdat hij op zondag analist is geworden bij ESPN, en dat is hartstikke leuk om te doen. Danny hield onlangs in het AD nog een pleidooi voor een versnelde scheidsrechtercursus voor oud profs. “Het is jammer dat je de top niet meer kunt halen, omdat je zogenaamd te oud bent. Zelf hoop ik net als Geert den Ouden nog door te mogen groeien naar divisienivo en misschien zelfs naar de Keuken Kampioen Divisie”. Dan zal hij goede rapporten moeten halen en de rapporteur die aanwezig was, zal hem ongetwijfeld een mooi cijfer gegeven hebben.

Dat hij in de geest van de wedstrijd floot, bewees hij vlak voor tijd toen hij Calvin van der Holst geen rood gaf toen hij een overtreding maakte tegen een speler op weg naar het doel. ”Die speler liep nog een paar meter door en ging toen pas liggen, dus met de zwaarte viel het mee, en er liep nog een EBOH speler in de buurt. En het was hartstikke sportief onderling, dan ga ik geen roet in het eten gooien en vond ik geel genoeg in de geest van de wedstrijd”. Allard Lindhout liet later in Alkmaar zien dat niet iedereen er zo over denkt. Guus Til werd licht getoucheerd en liet zich opzichtig vallen. Gevolg rode kaart voor David Moller Wolfe en einde leuke topper AZ – PSV. Benieuwd wat Danny Koevermans er van vond.

Rond kwart voor 6 verliet hij de Schenkeldijk om naar Helmond te koersen. “Precies op tijd thuis voor de Chinees en bord op schoot voor de televisie. en morgen met de familie op vakantie naar Malta, daar zal ik ook een wedstrijdje bezoeken als het kan, want ik blijf een liefhebber”.