EBOH krijgt tegen SVOD’22 geen loon naar werken

Door Fred van Dongen via Dordt2222

EBOH krijgt tegen SVOD’22 geen loon naar werken (0-1)

Ruben Retel vol ongeloof: ‘Eén lange bal van die gasten en….’

Door Fred van Dongen

Dordrecht – Onder het slaken van een krachtterm stapte Ruben Retel na met Dordt2222 te hebben gesproken op kousenvoeten richting kleedkamer. Waar zijn EBOH minimaal een punt verdiende trok het Zeeuwse SVOD’22 vlak voor tijd toch nog de volle buit naar zich toe met de enige goal van de wedstrijd (0-1).

Ruben (26): ‘We gaan negentig minuten lang met de volle bak vooruit. En dan één lange bal van die gasten…’. De tot dan toe redelijke functionerende Dordtse achterhoede verslikte of beter verstijfde waardoor Bas van der Wel de beslissende 0-1 onbedreigd kon binnenschieten. ‘In plaats van de bal gewoon weg te schieten – desnoods over de zijlijn – stond op dat moment iedereen achterin naar elkaar te kijken. Ja dan vraag je om moeilijkheden’.

Het zat Ruben ook persoonlijk niet mee in de wedstrijd voor de tweede klas. Vlak na rust zag hij een uitstekende genomen vrije trap van net buiten de zestien op de lat belanden. ‘Ik had ‘m er uiteraard graag in zien vliegen, zoals me dat al twee keer eerder is gelukt…’, verzuchtte Ruben die met name in het tweede bedrijf weer een uiterst actieve rol vervulde op EBOH’s middenveld.

‘Ik denk dat we ook wel in de eerste helft de betere waren vandaag. Tegen toch wel een van de betere ploegen uit de afdeling. Er zat veel voetbal in’, aldus Ruben die hoewel de competitie nog jong is het Ambachtse IFC als dé titelfavoriet bestempelt. Ruben Retel: ‘Van de ploegen waartegen wij tot nu toe hebben gespeeld springt IFC boven alles uit’.

*Evenwichtig

Het eerste bedrijf kende een evenwichtig verloop met iets betere kansen voor de fusieploeg uit Walcheren (SV Oostkapelle Domburg). EBOH’s aanvalsduo Noël Goossens en Obaida Kurea stond te vaak te geïsoleerd om het de Zeeuwse verdediging lastig te maken. Pas aan het slot liet EBOH zich dreigend zien.

Die lijn zette de thuisploeg na rust voort. Aan het front kregen Noël en Obaida steeds meer gezelschap van onder meer Haris Brzac en afwisselend Ruben Retel en Cezary van Es. De lat weerhield Ruben van de niet onverdiende openingstreffer en de keurig opgerukte vleugelverdediger Furkan Kaya zag zijn inzet fraai gestopt door de Zeeuwse doelman Niels Dekker. Met het inbrengen van Maikel Steenbakker en Ricardo van de Merwe voerde EBOH de druk verder op. Bij diverse chaotische situaties binnen de eigen zestien kwam SVOD’22 diverse malen goed weg, vooral omdat het EBOH allemaal net niet mee zat in de afwerking.

*Klaas Vaak

Ondertussen wist de thuisploeg de Zeeuwse omschakelmomenten steeds goed te ontregelen. Tot de fatale 85ste minuut toen Klaas Vaak even greep kreeg op de Dordtse defensie en Bas van der Wel dankbaar profiteerde van de geboden vrije doortocht (0-1).

*Scoreverloop: 85m Bas van der Wel 0-1.

*OPSTELLING EBOH: Julian van Duren, Ricardo Heuverling, Dennis Stam, Damian Gerde, Furkan Kaya, Haris Brzac, Cezary van Es, Ruben Retel, Wesley Ebbers, Noël Goossens, Obaida Kurea. Wissels: Kai de Jong, Ricardo van de Merwe, Maikel Steenbakker, Adil Ayadi, Calvin van der Holst.

*Scheidsrechter Danny Koevermans floot weer uitstekend.

*STAND 2de klas: IFC 5-15, MZC’11 5-13, 5de GSC/ODS 5-7, 12de Arnemuiden 5-4, 13de EBOH 5-3, 14de Halsteren 5-2.

Foto’s door Marco Retel: