Eindelijk op stoom, maar geen punt…

Niemand had er meer op gerekend na de 0-3 vlak na rust, maar het laatste half uur raakte EBOH  met 10 man eindelijk op stoom en pakte bijna nog een punt tegen Yerseke. Cezary van Es maakte vlak voor tijd de luid bejubelde 3-3 uit een afgeslagen corner, maar de jonge scheidsrechter Dave Steenis verpestte uiteindelijk het feestje. De emoties waren nog lange tijd voelbaar na afloop. Ook Ricardo van de Merwe, die samen met Wesley Ebbers sterk inviel, begreep er niets van: “Die man staat op 5 meter bovenop de situatie en wijst resoluut naar het midden. Dan steekt die grensrechter pas na het doelpunt zijn vlag omhoog en gaat hij verhaal halen en keurt de goal alsnog af voor buitenspel. Dat is toch onvoorstelbaar, op advies van een clubgrensrechter. Als het een neutrale is in het betaalde voetbal dan snap ik het, maar dit kan toch niet”.

Blijkbaar kan het wel, want de goal ging niet door en zo maakte de scheidsrechter zich niet geliefd. Ondertussen had hij in de 2de helft 2 penaltymomenten weggewuifd, nadat Obaida Kurea was neergelegd en een Zeeuwse verdediger hands maakte. Hij stuurde Nasredinne Ziani met direct rood van het veld, na veel theater van de Yerseke bank. De dader zelf: “Ik was te laat op de bal, het ging allemaal zo snel, ik dacht dat wordt geel, maar ik zag direct rood, dat was even schrikken” .

Maar goed, laten we niet alles op de scheidsrechter afschuiven. EBOH begon zoals de afgelopen 2 wedstrijden niet goed aan de wedstrijd. Kwetsbaar achterin, te veel balverlies op het middenveld en voorin niet scherp voor de goal. Ja, dan wordt het lastig winnen. Yerseke beschikt over de uitstekende spits Guus de Leeuw, die in de 1ste minuut al zijn visitekaartje afgaf met een randje buitenspelgoal. De waarschuwing was aan dovemans oren gericht, want na een kwartier draaide hij makkelijk weg van Braulison Zimmermann en schoot in de korte hoek raak, om het na een half uur nog eens te herhalen na een pass van de uitstekende linksback Rick Kramer.

EBOH kwam met enige regelmaat voor het doel van Colin Hout, maar met name Obaida Kurea verprutste de mogelijkheden. Dan denk je dat na de rust met de nodige omzettingen het tij gaat keren, maar is het Yerseke dat scherper is en gelijk de 0-3 op het bord zet. Daarna toont EBOH eindelijk teken van leven en scoort de mooi diep gestuurde Noël Goossens de 1-3. Na de rode kaart voor Nasredinne Ziani zien we eindelijk het EBOH dat we voor ogen hebben dit seizoen. Met passie en inzet wordt er gestreden voor iedere meter en komt EBOH terug tot 2-3 na een droog schot van Ruben Retel. Man tegen man achterin en alles of niets. Dan juichen we nog een keer met z’n allen, maar is het helaas voor niets…..

De realiteit is na 3 wedstrijden nog puntloos. Volgende week naar Bergen Op Zoom, op bezoek bij MOC’17, op zoek naar de eerste punten.

EBOH – Yerseke                                           2-3       (0-2)   

’15       Guus de Leeuw                                0-1
’29       Guus de Leeuw                                0-2
’46       Jordin van Hekke                             0-3
’51       Noël Goossens                                1-3
’72       Ruben Retel                                      2-3


Scheidsrechter: Dave Steenis


Opstelling:
Julian van Duren, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya (Ricardo van de Merwe), Calvin van der Holst (Wesley Ebbers), Noël Goossens, Ruben Retel (Adil Ayadi), Cézary van Es, Nasredinne Ziani, Braulison Zimmermann (Haris Brzac), Dennis Stam, Obaida Kurea

Wissels: Kai de Jong (res.keeper)

Staf:

Trainer coach: Jeffrey Monster

Assistant trainer/coach: Melvin Spruijt

Verzorger: Wendy Romijn

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Jeffrey Manzanares