Voorbeschouwing EBOH – Yerseke

EBOH neemt het morgen om 14:45 uur thuis op tegen Yerseke, de tweede Zeeuwse tegenstander die dit seizoen afreist naar Sportpark Schenkeldijk. De ploeg van Jeffrey Monster en Melvin Spruijt zal er na de nederlaag tegen Luctor Heinkenszand in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen alles aan doen om dit keer wel de punten uit Zeeuwse handen te houden.

Waar EBOH na twee wedstrijden nog altijd met lege handen staat, wist Yerseke al wel een punt te veroveren. Op het eigen Sportpark Cleijn Moercken speelde het team van trainer Marco Groeneveld met 1-1 gelijk tegen Walcheren. In het openingsweekend verloor het nipt in een uitwedstijd bij Terneuzense Boys.

In de KNVB Districtsbeker was Yerseke ingedeeld in een poule met MZC’11, Roosendaal en SC Kruisland. In de eerste wedstrijd werd op Sportpark ’t Hoogje met 3-1 verloren van SC Kruisland, maar de hoop op een succesvol bekeravontuur keerde terug na de thuisoverwinning op Roosendaal (3-2). De laatste poulewedstrijd speelde de Zeeuwen tegen provinciegenoot MZC’11. Yerseke mocht, kijkend naar de ranglijst, niet met twee doelpunten verschil verliezen. Bij een kleinere nederlaag of een resultaat tegen de ploeg uit Zierikzee zou Yerseke zich als ‘runner-up’ achter poulewinnaar SC Kruisland plaatsen voor de KO-fase van het bekertoernooi. Hoewel het vooruitzicht positief was, gebeurde toch het gevreesde: Yerseke liet zich thuis met 2-4 van de mat zetten door MZC’11 en werd dus, net als EBOH, uitgeschakeld in de KNVB Districtsbeker.

Beide ploegen zullen na de vroege exit in het bekertoernooi en de matige start in de competitie alles geven om de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen.

EBOH’ers, we rekenen weer op jullie support! Tot morgen, om 14:45 uur, op Sportpark Schenkeldijk!