14 jubilarissen op nieuwjaarsfeestavond EBOH

Een receptie kan je het eigenlijk niet meer noemen. We wensen elkaar allemaal het allerbeste, we huldigen de vele jubilarissen en verder wordt het gewoon weer een gezellige feestavond.En dat zit ook een in de historie van EBOH. In de “gouden eeuw” was er altijd sprake van een swingend Nieuwjaars bal op 1 januari, in de clubhuizen , maar ook in Americain, Statenhof of andere feestpaleizen in Dordrecht. EBOH had tenslotte een traditie in ere te houden. En dat feesten zit gelukkig nog steeds in de genen. Voorzitter Hans Schoon moet zijn uiterste best doen om de zaal stil te krijgen en aandacht te vragen voor zijn boodschap en die is positief. EBOH heeft een rustig jaar achter de rug met veel positieve punten. De kantine is mooi verbouwd door vele vrijwilligers en steun van de club van 100. Het minivoetbal zit in de lift en zorgt voor aanwas van de jeugd. EBOH behaalt sinds lange tijd  weer een prachtig financieel resultaat, het 2de promoveert, het 7de is kampioen, de grote clubactie zorgt voor een opbrengst van € 3.000,- , kortom het gaat prima, de basis staat, het wachten is weer op sportieve prestaties van het vlaggenschip.

Marco ten Braak stopt aan einde seizoen!
Even schrikken is het als Hans Schoon aankondigt dat het hoofdtrainerschap van Marco ten Braak tot 1 seizoen beperkt blijft.  Het is lastig voor Marco om zijn maatschappelijke loopbaan te combineren met het trainerschap van EBOH.  Hij zal regelmatig naar het buitenland toe moeten en dan wordt het lastig om continuïteit te houden richting de spelersgroep. Jammer, maar helaas, het Bestuur moet de komende weken op zoek naar een nieuwe trainer.

Zilveren speld en lid van verdienste
Hans de Heer was 25 jaar lid en werd tevens verrast met zijn benoeming tot lid van verdienste.
Na een voetballoopbaan wisselend tussen 1 en 2 heeft hij zich verdienstelijk gemaakt bij de pupillen en junioren en het organiseren van jeugdkampen.  Daarna stond hij aan de basis van de oprichting van de zaterdagafdeling bij EBOH en na vele jaren inzet en leiding heeft hij vorig jaar het stokje overgegeven aan het huidige Bestuur.
Ook erelid Piet de Heer was 25 jaar lid, maar kon niet aanwezig zijn.

Maar liefst 6 leden 40 jaar lid !
In het jaar dat EBOH verhuisde naar de Schenkeldijk werden Robert Hierck, Peter Jansen,  Sjaak Doedijns, Henk Rotermundt, Peter Poort en Gert Fok lid. Zij werden allen door Hans Schoon in het zonnetje gezet. Robert Hierck , zoon van Ton, had vroeger de bijnaam Bert Jacobs en is een jongen die zonder toptalent de club altijd trouw is gebleven en als leider bij de jeugd en het meisjesteam zijn vrouw heeft leren kennen.
Ook de Raad van Elf had aan Robert een goeie.
Peter Jansen , zoals hij zelf zegt een razendsnelle linksbuiten met een grote bek, is altijd EBOH ‘er gebleven , als speler, leider van zijn zoon, sponsor van prullenbakken en tegenwoordig actief in de Raad van Commissarissen (kascommissie) van EBOH  met Leo Groeneweg en Michael Roozen.
Sjaak Doedijns behoeft geen nadere aankondiging als clubman. Hij was als speler een subtopper, die DFC ondanks de consumptiebonnen niet de helpende hand toe stak. Als koeltechnicus stond hij aan de basis van de kelderbierinstallatie van EBOH en stond hij altijd paraat voor vele andere klussen.
Henk Rotermundt was een talent dat van DFC overkwam en onder leiding van Jan van der Straaten vele successen bij de jeugd vierde. Als wereldreiziger bleef hij zijn club altijd trouw.
Peter Poort, wie kent hem niet. De man met de gouden handjes voor iedere klus, maakte ooit zijn debuut voor EBOH tegen PTT en daar bleef het bij op het hoogste niveau. Hij was de eerste nar van de Schenkeltrappers en weet nog steeds de weg te vinden naar de Schenkeldijk.
De laatste en jongste van de 6 is Gert Fok, werd bij zijn geboorte al lid gemaakt door vader Ries en moeder Hannie. Sportief gezien kende hij een terugval door een gemene beenbreuk bij COAL uit op 23 jarige leeftijd. Maar de inzet bleef, zeer zeker ook op het sociale vlak door trainer te zijn van het G team en in de verbouwingen bij EBOH actief te zijn met steigerhouten meubilair gefabriceerd door zijn mensen bij de Merwebolder waar hij werkt. Trotse moeder Hannie reikte de speld uit.

Hans de Bruin en Jan Dekker 50 jaar lid!
Oud 1ste elftalspeler, vaste supporter  en zoon van de legendarische voetballer/ trainer Rein de Bruin kon niet  aanwezig zijn op deze avond. En datzelfde gold voor Jan Dekker, die na zijn actieve voetballoopbaan nog steeds een trouwe supporter is in de groep van Theo Kelderman, Hannie van de Veeke , Jan van der Pluim en  overige vrienden.

Kors Hofman, Cock Holster en Ger Koman 60 jaar lid !
Erelid Kors Hofman, de rustige serieuze man,  met een enorme staat van dienst voor EBOH  ontving de versierselen voor het 60 jarig lidmaatschap. Vorig seizoen nam hij afscheid als secretaris na 36 jaar bestuurslidmaatschap. Hij ontving toen de gouden waarderingsspeld van de KNVB. Hij werd lid in 1953 toen EBOH promoveerde naar het hoogste niveau in Nederland na de winst in Volendam.
Ook Cock Holster meldde zich aan als lid. Cock verzorgde jarenlang de PR voor EBOH, toen niemand nog wist wat dat betekende. De man van het archief, de radiokamer, Elf Boeren Op Hol, redactie, microfoon en vooral mensen enthousiast makend, kon helaas niet aanwezig zijn door een muzikale uitvoering van zijn kleinkinderen.
Ook Ger Koman, de man van de droge humor, heeft het respectabele aantal van 60 lidmaatschapsjaren bereikt. Hij kon net als Cock helaas niet aanwezig zijn.

Tenslotte Theo Kelderman 65 jaar lid!
De laatste jubilaris was Theo Kelderman. De betrouwbare keeper, die in de schaduw stond van Wietse Smid, metselde niet alleen zijn doel dicht, maar heeft ook heel wat uren in het clubgebouw op de Schenkeldijk gestoken. De vloer die er nu nog ligt, is van zijn hand.  Hij speelde in het eerste als Wietse Smid dienst had op zondag als buschauffeur. Nog steeds bezoekt hij met zijn vrienden trouw de thuiswedstrijden van EBOH achter de grensrechter van de tegenpartij. U hoort het vanzelf als de grensrechter er naast zit.

En daarna bestond er volop de gelegenheid om iedereen uitgebreid te feliciteren!

 

~P1100739

Voor alle foto’s zie Galerij