1-4 voorsprong niet voldoende

Toch teleurstelling bij EBOH na spektakelstuk bij IFC (4-4) *Voorsprong (1-4) verspeeld

*Jerry van Ingen en Noël Goossens scoren ieder twee keer

Door Cees van Heeren

Hendrik Ido Ambacht – De regioderby voor EBOH bij het Ambachtse IFC werd een waar spektakelstuk met als uitslag een 4-4 gelijkspel. Doordat EBOH een 1-4 voorsprong ongedaan gemaakt zag worden, overheerste bij de Dordtse tweedeklasser toch teleurstelling.

Zoals aanvoerder Noël Goossens na afloop aangaf : ‘Triest dat wij na een 1-4 voorsprong genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Iets waar wij vooraf overigens voor hadden getekend. Wij scoren er weer net als vorige week vier, maar krijgen en nu ook al zeven tegen in totaal. De verdediging is dus nog wankel, ik snap dat eigenlijk niet zo goed, immers wij hebben nog dezelfde defensie eigenlijk als vorig seizoen.“

Centrale verdediger Jeremy Boshart was één van de spelers bij EBOH die met krampklachten gewisseld (toen het nog 2-4 stond) werd. ‘IFC had het in de eerste helft moeilijk met diepe ballen, maar fysiek hadden wij het in de tweedde helft moeilijk. Wij moesten daarom ook wisselen en daarvan werden wij niet sterker. Volgende week tegen Streefkerk. Dat is ook een meer fysieke ploeg en dat ligt ons wellicht beter dan een voetballende ploeg als IFC’.

*’Mijn eerste goals’

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week begonnen bij EBOH drie andere spelers in de basis: Patrick Stoel, Jimmy Pieper en Jerry van Ingen. Ruben Retel begon als wisselspeler en Wesley Ebbers en Rayvano van de Merwe ontbraken.

Bij de eerste de beste aanval van IFC in de 5de minuut scoorde hun spits de 1-0. Na de 20ste minuut kreeg EBOH ook kansen. Zo werd een inzet van Noël Goossens van de lijn weggetrapt. Enkele minuten later kopt Jerry van Ingen een voorzet goed binnen 1-1. Nog geen vijf minuten later na een corner werd Van Ingen aangespeeld door Patrick Stoel en haalt vanaf 12 meter doeltreffend uit voor de 1-2 voorsprong.

Jerry van Ingen na afloop: ‘Lekker mijn eerste 2 doelpunten voor mijn nieuwe club. Jammer dat het niet voldoende was voor een overwinning. Na mijn blessure was het vandaag na ruim een uur spelen op van mijn kant.’

Zo´n vijf minuten voor de rust een diepe bal van Ricardo Heuverling die door Noël Goossens (archieffoto) werd binnengekopt 1-3. Hierbij werd Noël door de keeper, die te laat met uitkomen is, geraakt. De scheidsrechter besloot om de keeper geen rode of gele kaart te geven…

*Fout in opbouw

In de rust had IFC aanvallend gewisseld, maar binnen drie minuten was het opnieuw Goossens die profiteerde van een fout in de opbouw: 1-4. IFC zet daarna steeds meer druk en redelijk snel scoorde hun aanvoerder de 2-4. EBOH moet steeds verder terug en moet wisselen. Zo´n tien minuten voor het scoort een invaller van IFC via een bal in de verre hoek de 3-4. In de 90ste minuut is het dezelfde invaller die ook de 4-4 gelijkmaker scoort. In de vijf minuten extra tijd kwam in deze stand geen wijziging meer. Het nog ongeslagen EBOH moest zo genoegen nemen met een gelijkspel in wat voor neutrale toeschouwers een heerlijk spektakel was met een terechte uitslag.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst