EBOH moet buigen voor Papendrecht

De intenties waren er om het jaar feestelijk af te sluiten, maar dat zat er niet in op deze ijskoude decemberdag.  Tegenstander Papendrecht wilde niet meewerken en legde een ijzersterke partij op de kunstgrasmat. 

Al na 3 minuten speelde spits Justin Beemsterboer zich vrij  na een schouderduw tegen de met pijnstillers spelende Jordi Fok.  Hij schoot de vrije kans naast. En dat was niet de enige mogelijkheid, die hij onbenut liet. Een vrije trap schoot hij op de voet van Jan Arie Kouwenhoven, die later ook nog eens met 2 meesterlijke acties  een schot en een kopbal van Beemsterboer onschadelijk maakte.  Ondertussen kende Papendrecht pech met het uitvallen van keeper Roy Rijntjes, die met zijn voet bleef haken in het kunstgras toen hij de bal voor de aanstormde Jeffrey Monster wegwerkte. Ook aanvoerder Nick Kamerling kon niet verder door een hamstringblessure. De kracht van Papendrecht was dat het de ploeg niet zwakker maakte. Sporadisch legde EBOH een vloeiende tikkie takkie combinatie op de mat, maar die werd uiteindelijk ontregeld door de Papendrecht defensie. Toen Jay Luciano uit een vrije trap op de lat kopte, leek het er op dat EBOH met het nodige geluk de 0-0 ruststand  zou gaan halen, maar uitgerekend kansenmisser Justin Beemsterboer speelde zich met kracht vrij aan de rechterkant en Koen Lighaam tikte de strakke voorzet binnen.

Na rust kwam Jay Tahloe in het veld voor de niet verder kunnende Jordi Fok en leek EBOH de schroom van zich af te gooien met een paarkansen, maar invaller doelman Timo Kurpershoek stond op zijn post. Daarna was het weer Papendrecht wat de klok sloeg en sneltrein Jay Luciano tikte uit een vrije trap de 0-2 binnen. Volgens assistent Frans Stal in buitenspelpositie,maar de jonge scheidsrechter Niels Felix negeerde het vlagsignaal. Daarna volgde een periode van irritatie en frustratie en veel gele kaarten.

Het lukte EBOH niet om de aansluiter te forceren en aan de andere kant stond Jan Arie Kouwenhoven  meerdere  Papendrecht goals in de weg. De makkelijk kaarten strooiende Niels Felix deelde geel uit aan Leroy Verkerk, Wesley Ebbers,  Jeffrey Monster,Henny Otto en Junior Calmera.
Deze laatste moest er zelfs met 2x geel er af. Het “braafste jongetje van de klas” doet gewoonlijk geen vlieg kwaad, maar ging nu te fel door op de keeper en legde een arm op de schouder van een Papendrecht verdediger, die vervolgens meesterlijk de “stervende zwaan” speelde. 

Het was allemaal te veel voor René Ebbers die zijn ongenoegen uitte en achter de omheining moest. Ook assistent Frans Stal haalde het einde niet.  Hij protesteerde wat al te fel door het veld in te rennen , toen Niels Felix hem weer liet staan in een buitenspelsituatie. Het leek een beetje op een “deja vu” 2 jaar geleden bij de wedstrijd Streefkerk – EBOH. Ook toen regende het kaarten en was er rood voor Cyrill Elschot en grensrechter Baris Karabulut. Irritaties waren er ook bij de EBOH supporters, maar uitgerekend René Ebbers trad op als beschermheer en begeleidde Niels Felix veilig naar de kleedkamer. Het doet allemaal niks af aan het feit dat Papendrecht verdiend de punten meenam naar Slobbengors. Leroy Verkerk vatte het bondig samen: “We hadden niks te vertellen, we zijn gewoon van de mat gespeeld”  

Verslaggever Minne Groenstege vroeg na afloop aan Ries Fok naar de oorzaken van de offday van zijn ploeg. “Daarmee doe je Papendrecht tekort. Op Altena na heb ik alle ploegen gezien en Papendrecht steekt er echt bovenuit, net als Roda Boys. Het is een volwassen goed spelende ploeg, en veel slimmer als wij in het bijvoorbeeld bespelen van de scheidsrechter, die het spel jammer genoeg dood floot. En wij tuinen er dan weer in met z’n allen. En verder waren we verdedigend gehandicapt door de schorsing van Jesse Rensen en de blessure van Jordi, maar daar wil ik me niet achter verschuilen, want we hebben een brede selectie. Jammer dat we zo eindigen, maar we zijn wel trots op de positie waar we staan en van waar we gekomen zijn. Dus ik besluit 2018 toch met een groot compliment voor heel de groep,ondanks de koude douche vandaag”     

EBOH – Papendrecht                     0-2

’45+1     Koen Lighaam                   0-1
‘65          Jay Luciano                        0-2

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jordi Fok (Jay Tahloe), Leroy Verkerk (Reggie de Windt),Jeffrey Manzanares, Thomas Keuter, Henny Otto, Jeffrey Monster (Jay Tahloe), WesleyEbbers, Ricardo van Yperen, Junior Calmera ,Regga Regales

Reservekeeper:  Kevin van Meerkerk
Wisselspeler:  Jordi van Dyck
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan

Hier ook nog een wedstrijdverslag van de Stem van Dordt (Fred van Dongen)