Wedstrijdverslag JO14-2

EBOH (jo14-2) – Wieldrecht (jo14-1)

Eindstand 13 – 2

Zaterdag 7 september 2019, de tweede bekerwedstrijd in de poule fase. Met een hectisch begin voor beide teams, kon de wedstrijd beginnen. Helaas kon Wieldrecht geen 11 spelers op de been brengen. De inval coach en onze coach wilden toch wel heel graag voetballen. Met een op het laatste moment ingevlogen scheidsrechter (Ronan bedankt namens beide teams).

De eerste helft was in een richting (Wieldrecht had 9 spelers). Een sportieve wedstrijd waar de coach mooi kon zien wat er goed ging en waar we moeten verbeteren. Met vlagen werd er goed gecombineerd. Helaas was dat veel te weinig. Veel lopen met de bal over een grote afstand en je dan vaak vastlopen. Of de bal werd naar de tegenstander gespeeld. Natuurlijk is het lastig voetballen, Wieldrecht koos ervoor om vooral te verdedigen en zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen.

Dat lukte behoorlijk en wel om twee redenen: 

1. Er stond een geweldige keeper bij Wieldrecht in de goal.

2. We gingen te slordig met de kansen om.

Al met al een rommelige wedstrijd waar ook hele mooie dingen te zien waren. Ook nu moest er door enkele nog even van doordrongen raken dat de corner vanaf de cornervlag genomen dient te worden. Ook de achterbal gaat vanaf de 5 meter en niet meer van de 16 meter lijn.

Met een aantal fraaie momenten kwam EBOH tot een score van 6 – 0 in de eerste helft.

In de tweede helft een behoorlijk andere wedstrijd. Wieldrecht had nog een paar spelers kunnen regelen. Dat maakte het weer een 11v11. En dat komt het spel wel weer ten goede.

Ook de nodige wisselingen waren er bij EBOH gekomen. Na een kleine misrekening van onze keeper scoorde Wieldrecht de 6 – 1. En gezien de wedstrijd en het verloop daarvan was dat ook wel goed. Wieldrecht putte daar ook weer wat kracht uit en er kwam meer weerstand voor EBOH. Natuurlijk ging niet alles goed, maar waren er nu echt wel mooie combinaties te zien. Enkele keren werd de opening wel gezien, maar was de pass te zacht of verkeerd.

Maar aan het einde van de wedstrijd stond er 13 – 2 op het scorebord.

Het aller belangrijkste was een hele sportieve wedstrijd, een uitstekend leidende scheidsrechter met voor de spelers veel leer momenten.

Gefeliciteerd met de overwinning jongens, volgende week zijn wij vrij en de week daarop zijn wij te gast bij Wieldrecht. Daar spelen we dan de eerste competitiewedstrijd.