Verdienstelijk gelijkspel EBOH 1 tegen Jong FC Dordrecht

Op dinsdagavond stond er een mooie affiche aan de Schenkeldijk op het programma, toen we als EBOH zijnde het beloftenelftal van FC Dordrecht mochten ontvangen. Dit team speelt in de beloftencompetitie en bleek een mooie tegenstander voor een goeie pot voetbal.

Aan het begin van de eerste helft was EBOH veelvuldig aan de bal, ook al leidde dit niet direct tot grote kansen. EBOH was soms wat te onzuiver in de passing, maar ook Jong FC Dordrecht speelde zeker niet vlekkeloos. Halverwege de eerste helft kwamen we op voorsprong door een geweldige goal van Joey Steenbakker. Afgelopen zaterdag had hij er al 4 gemaakt in de bekerwedstrijd tegen Beek Vooruit en ook nu was hij weer trefzeker.
Joey veroverde de bal zelf op het middenveld, dribbelde door de as naar voren, zag de keeper iets te ver voor zijn doel en verschalkte hem met een fantastische stift van buiten de zestien. Deze voorsprong wisten we tot de rust vast te houden en de stand die tijdens de thee op het bord stond was niet eens onverdiend.

In de tweede helft voerde Ries Fok een aantal wisselingen door, zowel direct na rust als gedurende het verloop van de tweede helft. Jong FC Dordrecht nam het heft in handen en maakte al snel de gelijkmaker. Hierna gingen zij nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer en daar kregen zij ook enkele mogelijkheden toe, maar de ingevallen Kevin van Meerkerk stond verder geen doelpunt meer toe.

Aan de andere kant kreeg EBOH nog een aantal prima kansen na enkele goede uitvallen, maar Junior Calmera zag een kopbal gekeerd worden en ook Regga Regales was nog een tweetal keer dicht bij een goal. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-1 stand en dat is zeker geen onverdienstelijk resultaat tegen een goed voetballende en conditioneel sterke ploeg.

Op naar zaterdag, als er een uitwedstrijd bij Yerseke op het programma staat: de laatste wedstrijd in de groepsfase van de beker.