Verdiende nederlaag EBOH 1 tot besluit

Op het prachtig gelegen en onderhouden sportpark de Maaskant in Aalst, aan de boorden van de afgedamde Maas, ging EBOH in de laatste competitiewedstrijd met 3-0 onderuit. En daar viel niks op af te dingen.  De grasmat was uitstekend, daar lag het allemaal niet aan, integendeel.  René Ebbers was de hele week bezig geweest om een volwaardige selectie te kunnen samenstellen voor deze wedstrijd.  De prioriteit lag bij het  2de,  dat nog periodekampioen kon worden. Bij de Meeuwen in Zoutelande hadden zij de 3de periode in eigen hand, maar er werd  helaas met 3-1 verloren. Concurrent Zwaluwe 2 won wel en ging er met de periodetitel vandoor. Helemaal niks dit seizoen , maar met een 4de plaats wel een mooi debuutjaar in de 1ste klas.

Geteisterd, door schorsingen en blessures,  wist René Ebbers toch 11 man op te stellen. Hij toverde daarbij een verrassing uit de hoge hoed. Onze zaalvoetbalinternational Jordany Martinus had door de prioriteiten bij Oranje het hele jaar nog niet gespeeld, maar was bereid om EBOH uit de brand te helpen in de laatste wedstrijd. Het wedstrijdritme ontbrak nog hier en daar, maar de rushes over de zijkant van de man, die vorig kampioensjaar van grote waarde was, waren weer een genot om te zien. Bijna had dit nog een treffer opgeleverd, maar op het laatst werd hij (onreglementair?) gestuit.
De prima scheidsrechter Matthijs Klerks zag er geen strafschop in. En verder zat de geblesseerde Wesley Ebbers op de bank voor noodgevallen (beetje meehobbelen kon wel) en de aanvoerder van JO-17 Rogan Babakerwal, die met zijn ploeg vorige week kampioen werd. Hij mocht de 2de helft invallen op de plek van de geblesseerd geraakte Jeffrey Manzanares. En deed dit prima. Ook hij heeft een rush in huis en het was jammer dat hij een paar keer ten onrechte afgevlagd werd bij een doorbraak aan de linkerkant.

Roda Boys speelde een tempootje hoger en wilde de competitie graag winnend afsluiten. Het had ook nog een minieme kans op de nacompetitie, maar dan moest Woudrichem punten laten liggen en Nivo Sparta periodekampioen worden. Het gebeurde niet.
Er werd langs de lijn eerst nog wel gegniffeld bij de 0-1 achterstand van rivaal Nivo, waardoor Papendrecht kampioen zou worden, maar ook dat feestje ging niet door vanwege de late gelijkmaker  van de uiteindelijke kampioen. Gewonnen werd er wel , geholpen door af en toe slordig verdedigen van EBOH. Kort, terwijl het lang moest en lang als het kort moest.
Kevin Emde hield EBOH lang op de been, maar was kansloos na een klutsbal van Sjors Maas. Op slag van rust wist ook de beste man van het veld Jordi de Wit het net te vinden.  “Loefke”(Nils Loef) mocht randje buitenspel door op rechts en legde hem panklaar voor.

Na rust schoot Jordi de Wit na mooie acties nog 2x op de paal en wist alleen invaller Nick Linnenbank vlak voor tijd nog het net te vinden.  Een half jaar geleden had je nog het idee dat de laatste wedstrijd Roda Boys- EBOH wel eens een kampioenswedstrijd kon worden.
Roda Boys kende immers een uitstekende seizoenstart en dat gold ook voor EBOH. Beide ploegen kwamen echter in een neerwaartse spiraal terecht, zodat het nergens meer om ging. Trainer Frank Brands hierover: “We hebben veel blessureleed gehad en daar zaten zware gevallen bij, zoals gescheurde kruisbanden. Mentaal hebben we ook niet alles gebracht. De koppies gingen neer bij tegenslag en kansen benutten zijn we ook niet sterk in, kijk maar naar vandaag”.  De problemen bij EBOH waren vergelijkbaar en uiteindelijk bleek de selectie te smal. Ook de gestaakte wedstrijd bij Papendrecht  en de gevolgen hiervan, bleek een mentale tik voor de ploeg, die met name voor de winterstop uitstekend voetbal liet zien.

Al met al toch tevredenheid en is de doelstelling met een middenmootpositie gehaald. Met een aantal versterkingen er bij moet EBOH in staat zijn volgend seizoen een rol van betekenis te vervullen in de 2de klas. Fijn dat Wieldrecht de 2de klas komt versterken en het zou helemaal mooi zijn, als DFC dit ook lukt via de nacompetitie. Dan hebben we er 2 derby’s bij. Hoe mooi alle dorpen in de Betuwe, Bommelerwaard en land van Heusden en Altena ook zijn. Op de fiets naar de Krommedijk en de Smitsweg is toch fijner.

Roda Boys – EBOH                                                          3-0

’36 Sjors Maas                                                                 1-0
’45 Jordi de Wit                                                              2-0
’87 Nick Linnenbank                                                     3-0

Opstelling EBOH:
Kevin Emde , Jordany Martinus,  Reggi de Windt, Jordi Fok, Leroy Verkerk, Henny Otto, Jay Tahloe, Thomas Keuter, Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Junior Calmera

Reservekeeper:  Geen 
Wisselspelers: Wesley Ebbers
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coach: René Ebbers
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan