Sterrenbergderby onbeslist

EBOH 2 moest deze middag thuis aantreden tegen wijkgenoot Wieldrecht. Ondanks dat het kampioenschap voor beide teams al vergooid is (DFC is namelijk al kampioen) was het de eer die verdedigd moest worden. Zowel EBOH als Wieldrecht kampen met personele problemen maar er kon toch om 12:30u afgetrapt worden.

Vanwege het overlijden van Herman van Kooten werd er vooraf één minuut stilte in acht genomen. De wedstrijd was welgeteld 14 seconden!! bezig en de bal lag voor eboh al in het doel. EBOH spits Randy Camfferman kon na een verkeerde terugspeelbal vrij doorlopen en zo maakte hij het snelste doelpunt ooit in het bestaan van de zaterdagtak. Wieldrecht leek aangeslagen maar de rood zwarte formatie van trainer Rachid el Mokhtari kon daar niet van profiteren. Sterker nog… Wieldrecht trok de stand al na 10 minuten spelen weer gelijk. Rommelig uitverdedigen zorgde ervoor dat de rechtshalf op “randje zestien” met buitenkantje rechts de bal in de kruising joeg. EBOH bleef zeer statisch en rommelig voetballen. Wieldrecht bleef goed druk zetten en verdienden na een half uur spelen een strafschp. Deze werd echter gemist door de normaal uiterst zekere aanvoerder van Wieldrecht. Toch gingen de withemden met een 1-2 voorsprong de rust in. Een fraaie steekpass werd op waarde beoordeeld door de rechtsbuiten van Wieldrecht en één op één met Danny Wessels faalde hij niet.

De tweede helft werd begonnen met een aantal wisselingen op het veld en dat pakte meteen goed uit. Aan de hand van “good old” William Schrauwen werd goed gecombineerd en Wieldrecht kwam er de gehele tweede helft niet meer aan te pas. Na een aantal mooie aanvallen en dikke kansen duurde het echter tot de tachtigste minuut eer de 2-2 een feit was. Verloren zoon Sean van de Ruit schoot snoeihard raak door een afgeslagen bal in één keer van dichtbij door het net te schieten.Wieldrecht probeerde er wel uit te komen maar dat lukte niet echt meer. EBOH speelde als herboren maar de 3de goal wilde helaas niet vallen. Zo bleef het 2-2. Een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Trainer Rachid el Mokhtari baalde van de vele afwezigen: ” Ik baal dat er zoveel blessures en schorsingen zijn. DFC is al kampioen en ik wil de rest van het seizoen gebruiken om alvast naar volgend seizoen te werken. Zo werkt dat dus niet. Balen! Als je dan vandaag de eerste helft ziet is het niet om aan te zien. Een ploeg die op maar liefst 8 posities gewijzigd is kan nu eenmaal niet in één keer de sterren van de hemel spelen. Aan de andere kant ben ik zeer tevreden over de tweede helft. Er werd eindelijk weer vrij gevoetbald. Met pressie naar voren en een snelle balcirculatie. Was mooi om te zien. De eerste helft was echter niet veel en de 2-2 is dan ook een juiste uitslag.”