Rotonde Leeuwstraat – Copernicusweg

Op maandag 2 april starten de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt Leeuwstraat-Copernicusweg. Met de aanleg van een rotonde op dit kruispunt wil de gemeente de verkeerveiligheid en leefbaarheid in de directe omgeving vergroten. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind oktober 2012 afgerond.

Als onderdeel van deze werkzaamheden wordt de Copernicusweg onderlangs de Zuidendijk aangelegd en doorgetrokken tot de Schenkeldijk.

Omleidingsroutes

Als gevolg van deze werkzaamheden wordt de kruising Leeuwstraat-Copernicusweg en de Zuidendijk vanaf 2 april afgesloten voor het autoverkeer. Het verkeer van Dordrecht-West naar Dordrecht-Oost wordt omgeleid via de Copernicusweg, Kometenlaan, Venuslaan, Galileilaan Kapteynweg, Karel Lotsyweg, Overkampweg, Stevensweg en de Zuidendijk. Het verkeer in de omgekeerde richting wordt omgeleid via de Zuidendijk, Stevensweg, Overkampweg, Karel Lotsyweg, Kapteynweg, Galileilaan en de Leeuwstraat. De omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven met gele borden en staan vanaf maandag 2 april op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen. Fietsers worden ter plaatse om het werkgebied heen geleid.