Nieuwjaarsfeestavond EBOH met volop huldigingen

De nieuwjaarsreceptie van EBOH werd een gezellige nieuwjaarsfeestavond met vele huldigingen. Maar liefst 14 prachtige boeketten werden door voorzitter Hans Schoon en vice voorzitter Edwin Korzilius overhandigd aan EBOH’ ers die zich op de een of andere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de club. Hans Schoon had zijn huiswerk weer goed gedaan en ging bij elke jubilaris terug in de tijd met een persoonlijke noot.
Huldigingen lidmaatschap

25 jaar lid

Eerste elftalspeler Remy Holster is al sinds zijn geboorte lid van de club, maar kon wegens vakantie niet aanwezig zijn om de bijbehorende speld in ontvangst te nemen.

40 jaar lid
In 1972 werden Hans van Genderen, Wim Cheret, John de Vlaming, Henry Janssen, Jan Smaal en Edwin Hubers lid.  Het was het jaar van het slaan van de eerste paal (van de 151) van ons clubgebouw aan de Schenkeldijk. In de kantine aan de Zuidendijk werd een Palenbal gehouden, hetgeen fl. 900,- opleverde voor de nieuwbouw. Op 17 november 1972 was het gebouw glasdicht en plaatste erevoorzitter Piet van der Hoek een gedenksteen. Sportief was het ook een goed jaar. EBOH ontsprong de dans om degradatie door Overmaas in Rotterdam met 0-1 te verslaan door een doelpunt van Wim van Kooten. Ernst Happel zat op de tribune.
En EBOH won de 1ste Dordtenaarcup door Fluks op een bomvol sportpark te verslaan. Na verlenging stond het 2-2 en in de strafschoppenserie werd Sil Zajec de grote held door 2 penalties te pakken. De dames met Riny Huibens in de gelederen werden kampioen door met 1-0 te winnen van VOZ.
Jubilaris Hans van Genderen staat te boek als mister EBOH. Gezegend met een formidabele techniek, inzet en winnaarsmentaliteit was hij jarenlang de spelmaker van EBOH. Clubs uit het betaalde voetbal klopten regelmatig op zijn deur, maar hij bleef zijn club trouw. Hans maakte de kampioenschappen van 1983,1989 en 1990 (2 goals tegen ’s Gravendeel) mee en wordt binnen de club onsterfelijk door met een come back op 2 juni 2002 EBOH met een golden goal naar de 1ste klas te schieten in de beslissingswedstrijd tegen Oosterhout bij SVW in Gorinchem. Inmiddels zet hij zich in als Bestuurslid technische zaken.
Wim Cheret liep in zijn 1ste jaar als pupil direct met de Dordtenaar Cup te sjouwen in de avondvierdaagse. Wim, ook gezegend met een fraaie techniek en arsenaal aan schijnbewegingen zat altijd net tegen het eerste aan en speelde meestal in het 2de.  Een man met humor en zangtalent. Zijn imitaties van Elvis Presley (it’s now or never) zijn onvergetelijk.
Jan Smaal is van de lichting Fred van Wingerden en Lex Holster en heeft daar vrienden voor het leven aan overgehouden. Met A1 regionaal beleefde hij een slecht seizoen met maar 1 punt. Maar dat ene punt tegen Katwijk werd wel als een kampioenschap gevierd. Jan kwam in de senioren in het 3de terecht en speelde als een echte terriër. Anekdotes zijn een tikkie op de kin van Giel Pieterman, die niet alleen aan voetballen deed, maar ook aan boksen, als sparringpartner van Ruud Lubbers. Jan werd in de kleedkamer gelukkig wakker. Ook een bruine jongen van vriend Lex in de voetbalschoen bij de Zwerver uit was hilarisch als exponent van de typische voetbalhumor. Binnen de club maakte Jan zich verdienstelijk als lid van de sponsorcommissie, inning achterstanden en was jarenlang lid van de boerenkapel Elf Boeren Op Hol.
John de Vlaming, Henry Janssen en Edwin Hubers konden niet aanwezig zijn.

50 jaar lid
In 1962 werd Ernst Bustraan lid. Het is het laatste jaar van het betaalde voetbal voor EBOH. Tegen Heracles werd met 11-1 verloren en dat geldt nog steeds als de grootste nederlaag in het betaalde voetbal. Op 21 juni 1962 werd in een buitengewone algemene ledenvergadering besloten dat EBOH terug zal gaan naar de amateurs, de 2e klasse West.
Net als Hans van Genderen wordt Ernst Bustraan ook als een mister EBOH beschouwd.
Op 17 jarige leeftijd bereikte hij de eindselectie van het Nederlands jeugdelftal en debuteert hij onder trainer Rein de Bruijn in EBOH 1. Kampioenschappen en promoties maakte hij mee in 1974 (promotie naar 1ste klas door overwinning op Spartaan’20 met spelers als Wim de Lang, Dick van der Sluis, Marius van Pelt, Bertus de Fijn, Dick Krul, Wim van Kooten en Ad Holster)
1977, in dat jaar werd ook de Dordtenaar cup weer gewonnen door winst op Groote Lindt.
1983, kampioen van de 3de klas, met Hans van Genderen en Hans Schoon ook in de gelederen. In 1984 speelt hij zijn 350ste wedstrijd en krijgt hij van zijn ploeggenoten een prachtige wandklok, die het nog steeds doet !
Ernst heeft er nog spijt van dat hij niet op een aanbieding van Sparta, om betaald voetbal te gaan spelen is ingegaan, maar de club EBOH vaart er wel bij. Hij heeft zich meer dan verdienstelijk gemaakt voor zijn club, als jeugdtrainer, assistent trainer selectie senioren en klusjesman. Ernst is nog steeds actief voor EBOH als lid van het hoofdbestuur.

Uniek 70 jaar lid !
In 1942 werden Hans Holster en Wim Holster, als zonen van de legendarische Arie Holster lid. Ook naamgenoot Wim Holster, als zoon van Dorus en meer bekend van de Phil en Verf van Rees wordt dan lid, maar kon niet aanwezig zijn.
In de oorlogsjaren werd er niet veel gevoetbald en de winters waren ijzig koud. De oorlog trof ook EBOH, doordat vele leden in Duitsland te werk werden gesteld.
Eendracht Brengt Ons Holster, en Hans en Wim lopen al 70 jaar mee bij EBOH !. Een groot deel van het archief is in levende wijze aanwezig op deze nieuwjaarsreceptie. Als voetballers waren zij geen talenten, maar wel op het organisatorische en bestuurlijke vlak. Tal van functies hebben zij bekleed binnen de club en voor hun verdiensten diverse versierselen ontvangen. Het is te veel om op te noemen. Zelfs nu nog bezoeken zij trouw de wedstrijden van het eerste en staan altijd klaar voor de club. Zij ontvangen de gouden dasspeld. Hans Holster werd ook in het zonnetje gezet door de voorzitter van de club van 100, Fred van Wingerden. Hans Holster is oprichter van de club van 100, samen met Fred van Wingerden en Hans Schoon, en hebben inmiddels in al die jaren meer dan € 100.000,- opgehaald voor de club. Hans doet nu een stapje terug, maar blijft Beschermheer van de Club van 100.
Hoewel inmiddels op gevorderde leeftijd hopen wij Hans en Wim nog lang te kunnen ontmoeten op de Schenkeldijk.

Gouden waarderingsspeld KNVB voor Kors Hofman !
Hoogtepunt van de avond was de overhandiging van de KNVB gouden waarderingsspeld voor Kors Hofman. Deze werd uitgereikt door Betty Schelle, lid van het districtsbestuur van de KNVB.
Ook aanwezig waren de Dordtse KNVB afgevaardigden Sijm Beuk en Frans Schiereck.
Kors kreeg van Betty in een mooie toespraak de loftrompet toebedeeld voor 36 jaar bestuurslidmaatschap EBOH, waarvan 28 jaar als 1ste secretaris. Gedurende deze lange tijd was hij 7 dagen per week bereikbaar voor zijn club, behartigde hij het secretariaat en de wedstrijdzaken, onderhield de contacten met de KNVB en behandelde tuchtzaken op uiterst professionele en deskundige wijze. Verder kwamen alle weekbrieven van zijn hand en leverde hij een bijdrage aan de website van de club .En dat alles door weer en wind op zijn fiets. Kors werd lid in 1953, het jaar van de promotiewedstrijd in en tegen Volendam. EBOH won door een doelpunt van Arie Schoon en bereikte het hoogste voetbalniveau van Nederland, destijds de 1ste klas. De levende legende van EBOH doet nu een stapje terug, maar blijft zich op de achtergrond inzetten voor zijn club.

Lid van verdienste
Het Bestuur had nog een verrassing in petto. Axel van den Heuvel werd benoemd tot “Lid van Verdienste”. Van jongs af aan zet hij zich al in voor de club en hij fungeerde zelfs een aantal jaren als voorzitter,  met Hans Schoon als vice voorzitter. Door het stichten van een gezin deed hij even een stapje terug, maar inmiddels is hij weer in volle glorie terug als Bestuurslid belast met jeugdzaken. Hij is ook de initiator van de bloeiende Kabouterafdeling binnen EBOH. Daar waar het allemaal begint en inmiddels behoort deze afdeling tot de grootste van Dordrecht. Voor al deze inzet verdient hij deze benoeming ten zeerste.

Nog meer bloemen….

Aan de bloemenparade kwam geen eind.
Frans van Dijck ontving een prachtig boeket voor het feit dat hij als 80 jarige nog steeds als scheidsrechter actief is bij EBOH. Ondanks zijn gevorderde leeftijd ziet hij er nog uit als een goudvink en dwingt hij veel respect af bij de jeugd.
Simone Fok werd in de bloemetjes gezet voor haar inzet bij de jeugdactiviteitencommissie, als hulp achter de bar, voor ontvangst van de voetbalschool en voor haar inzet met man Ries en zwager Gert voor het G team van EBOH. De gehandicaptensport is een groeiende afdeling binnen EBOH en zij beleven veel plezier aan de voetbalsport.

De laatste boeketten waren voor Riny Huibens, Tine de Vries en Riet Ophorst. Voorzitter Hans Schoon had nog geen eerdere gelegenheid gevonden om deze dames te bedanken voor hun jarenlange inzet als ontvangstcommissie Bestuurskamer op Zondag. De dames stonden altijd klaar en de gasten werden warm ontvangen. Door het stoppen met zondagvoetbal is deze EBOH huiskamer op zondag ook helaas gesloten.

Het officiële gedeelte werd afgesloten met het EBOH clublied. Hoe kan het ook anders voorgedragen door de aanwezige familie Holster. Met leadzanger Gerard  voorop, zorgden Hans, Wim, Ad, Ron, Lex, René en Ed weer voor een kippenvelmoment, waarna zanger Danny Ebbers het nieuwjaarsbal weer ouderwets EBOH gezellig afsloot.

Foto’s hier