Evenwicht bij EBOH – Wilhelmina’26

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de pas 51 jarige Wilhelmina jeugdleider Erik van Eldik, die op vrijdag 12 april plotseling overleed. Vanuit EBOH veel sterkte voor de familie en de club.
De 1ste helft was op punten voor de bezoekers uit Wijk en Aalburg en de 2de  helft was voor EBOH, dat zo maar nog had kunnen winnen, maar op 2-2
bleef steken en dan kun je na afloop alleen maar constateren dat de uitslag de verhouding goed weer geeft.

Het duurde even voordat EBOH het vizier op Wilhelmina’26 had gericht. Het ging vooraf alleen maar over de gestaakte wedstrijd in Papendrecht vorige week en de negatieve publiciteit. De algemene opinie was dat de wedstrijd in de pers  wel erg eenzijdig was belicht en de “zwarte pieten rol” ten onrechte bij EBOH is neer gelegd.
“Het doel van Papendrecht was om ons uit de tent te lokken met veel theater en dat is gelukt, we hebben allemaal in de spiegel gekeken en we zien er prima uit, we adviseren Papendrecht om vooral voetbal te blijven spelen, waarvoor het bedoeld is”, zo luidde het commentaar van Ries Fok en René Ebbers vooraf aan de wedstrijd tegen Wilhelmina.

Trouw EBOH lid en supporter Jan van Pelt had een ingezonden brief gestuurd naar de krant. “Die hebben ze niet geplaatst en dan hebben we het over vrijheid van meningsuiting!”
De ploeg van trainer Marcel van Helmond liet zien op kunstgras goed uit de voeten te kunnen en toonde beter voetbal dan in de heenwedstrijd op het eigen sportpark de Ebbe. Spits Samuel  Hertgers  kreeg in de beginfase al 2x de mogelijkheid om af te drukken, maar doelman Kevin Emde reageerde uit de kunst. Daarna kreeg EBOH kansen via Jay Tahloe (na assist Junior Calmera) en Reggi de Windt, die door Jay vrij voor de keeper was gezet, maar  keeper Martijn Knoop was attent. Tien minuten voor de rust kende EBOH een slordige fase en daar profiteerde Wilhelmina van. Fabio de Lang stond zo maar vrij voor de goal en schoot via Kevin Emde binnen.
Daarna kreeg Christiaan van de Velde nog een levensgrote kans, maar hij schoot over en EBOH mocht blij zijn dat het geen verdere schade opliep.

Na rust werd alles anders. EBOH had de narigheid van zich afgeschud en Reggi de Windt dwong Martijn Knoop tot een ultieme redding. Rond het uur had EBOH zijn beste fase. Reggi de Windt kapte zich na een mooie aanval fraai vrij en schoot prachtig de gelijkmaker binnen, gevolgd door nog een wonderschone goal.  Wesley Ebbers pakte de bal af van een treuzelende verdediger en bediende Junior Calmera.  Junior schoot vanuit een moeilijke positie de bal keihard in het dak van het doel. 
Ondertussen had scheidsrechter Roel Metsemakers uit Geleen assistent Frans Stal weggestuurd. “Ik vond het een paar keer geen buitenspel en je mag het best niet met me eens zijn, maar ik hou niet van die wegwerpgebaren “.

Good old  Teus Visser sr. nam de vlag over van Frans en hoewel hij enige snelheid heeft ingeboet, voldeed de invaller uitstekend. EBOH kon helaas niet lang van de voorsprong genieten. Heel EBOH riep om een handsbal nadat Jeffrey Manzanares de bal over een tegenstander heen wilde lepelen, maar Roel Metsemakers liet door spelen. Vervolgens kwam de bal voor de voeten van Robert Bouman, die van afstand fraai afdrukte en Kevin Emde kansloos liet. ”Die jongen gebruikte beide armen om die bal tegen te houden, zuiver hands”, zo sprak Jeffrey Manzanares na afloop.  Scheidsrechter Metsemakers had schouder geconstateerd. Na de gelijkmaker kon het alle kanten op en gingen beide ploegen voor de winst, want wat heb je aan een punt. Maar de keepers bleven overeind en zo schoten beide ploegen er niet veel mee op. Bij winst had EBOH de koppositie over genomen in de 3de periode en ook Wilhelmina had nog mee kunnen doen, maar het mocht niet zo zijn.

Ries Fok sprak over een veel betere 2de helft en gaf toe dat de narigheid van Papendrecht in de 1ste helft nog zichtbaar was. Jammer dat de scheids die handsbal niet zag, hij had ‘m bijna klem.  Iedereen stopte met voetballen, behalve die jongen die hem overigens mooi binnen schiet. Maar goed, over de hele wedstrijd gezien is een deling terecht. EBOH moest het ten opzichte van vorige week doen zonder de gevaarlijkste aanvaller Regga Regales  (dubbel rood) en Henny Otto (scheurtje in de kuit).
Op Paaszaterdag speelt EBOH in Zwijndrecht tegen Pelikaan. Aanvang 15.00 uur.

EBOH – Wilhelmina’26                                                               2-2

’37 Fabio de Lang                                                           0-1
’65 Reggi de Windt                                                       1-1
’71 Junior Calmera                                                        2-1
’75 Robert Bouman                                                       2-2

Opstelling EBOH:
Kevin Emde , Reggi de Windt, Jay Tahloe, Jordi Fok, Leroy Verkerk, Jeffrey Manzanares, Jesse Rensen, Thomas Keuter (Gianni Weststrate), Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Junior Calmera

Reservekeeper:  Kevin van Meerkerk
Wisselspelers:  Joel Ricardo Cruz da Cunha, Jordi van Dyck, Paul Reijnders
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan