Eindelijk winst EBOH 1 in de openingswedstrijd

Leroy Verkerk haalde het nog maar eens even aan na afloop. Het is lang geleden dat wij de 1ste wedstrijd van het seizoen hebben gewonnen. Zeker 5 jaar en ik kan me de vorige keer niet eens herinneren,dus misschien nog wel langer. Het was niet altijd even goed, maar we staan op de lat, zo sprak de man van de 0-1 in het zonnige Sleeuwijk, waar EBOH uiteindelijk op 1-4 finishte.

Het tempo lag niet al te hoog in deze wedstrijd, waar Sleeuwijk EBOH voortdurend opwachtte op eigen helft. De gepromoveerde kampioen uit de 3de klas koos voor zekerheid na de 8-1 afstraffing voor de beker in Sliedrecht. EBOH speelde op het gemak de bal rond achterin en de backs kregen alle ruimte om in te schuiven. Het leverde nauwelijks kansen op, doordat de eindpass te slordig was.
Sleeuwijk kreeg er wel 1 na een spaarzame counter. Frans v.d. Steenhoven haalde uit, maar Jan Arie Kouwenhoven bracht redding met een ouderwetse save. Enige opwinding was er pas na een half uur.
Sleeuwijk spits Jeffrey Molhoek beroerde de bal knullig met zijn arm in zijn eigen strafschopgebied uit een hoekschop en dat gebeurde precies voor de ogen van scheidsrechter Ronald de Fijter. Specialist Leroy Verkerk schoot de penalty zuiver binnen.
Gek genoeg veranderde Sleeuwijk niet van tactiek en bleef EBOH opwachten. Zonder opwinding werd de bal rond gespeeld en de 0-1 ging gemakkelijk de rust in.

In de 2de helft begon Sleeuwijk sterk en EBOH zwak. Het resulteerde al snel in de gelijkmaker.
Een wonderschone aanval over vele schijven kwam bij spits Jeffery Molhoek, die zijn foutje uit de 1ste helft goed maakte. De verdediging van EBOH bestond bij dit doelpunt uit een stelletje passieve tafelvoetballers en Sleeuwijk kreeg nog een mogelijkheid, maar Michiel Marinissen schoot over.
Daarna herpakte de Ries Fok elf zich en kregen we eindelijk Joey Steenbakker in beeld.
Hij draaide fraai weg van zijn tegenstander en krulde de bal achter de kansloze boomlange doelman Corné Dekker. Sleeuwijk bleef ondanks de achterstand achterover leunen en Jimmy van de Koppel verslikte zich in een te korte terugspeelbal. Junior Calmera was er als de kippen bij en omspeelde Corné Dekker voor de beslissende 1-3.

In blessuretijd deed Ricardo Heuverling er nog een schepje bovenop. Hij mocht alleen op de keeper afgaan en mikte de bal in de goal. Daarna floot de prima scheidsrechter Ronald de Fijter voor het eindsignaal. Hij kon de kaarten op zak houden in een uiterst sportieve wedstrijd. Nieuwkomer Sleeuwijk zal met voetbal nog moeten wennen aan het 2de klas niveau. Qua organisatie, sfeer en gezelligheid is het zeker een aanwinst voor de 2de klas.
Op het zonnige terras was het uitstekend toeven en klonk waarachtig “Want EBO is zo prachtig”

Ries Fok gaf toe dat het niet altijd even goed was, wat EBOH liet zien. “We begonnen in een te laag tempo, hielden voorin de bal  niet vast en waren te slordig. Toen we dichter bij elkaar gingen voetballen werd het beter”, aldus de coach die kan beschikken over een brede selectie.
De reservebank is lange tijd niet zo druk bezet geweest als nu. Volgende week komt Heukelum op bezoek in de 1ste thuiswedstrijd. De “Club van 100” is traditioneel de eregast in de “Wim Bakker Soos” en zij zorgen ook voor de 3de helft met zanger Alwin van den Heuvel. Wil je er ook bij zijn?. Wordt lid van deze mooie club, die veel goeds doet voor het algemeen welzijn van de club. Meld je zaterdag aan vanaf 13.30 uur in de soos bij Ton Hierck, Arij Saaman of Fred van Wingerden. 

Sleeuwijk – EBOH 1-4

’30   Leroy Verkerk 0-1
’48   Jeffrey Molhoek 1-1
’57   Joey Steenbakker 1-2
’73   Junior Calmera 1-3
‘90+2Ricardo Heuverling 1-4

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven , Jeffrey Manzanares, Jordi Fok, Leroy Verkerk (Reggie de Windt), Henny Otto, Ricardo van Yperen , Wesley Ebbers, Ricardo Heuverling, Joey Steenbakker, Regga Regales (Emre Aynihan), Rayvano van de Merwe (Junior Calmera)

Reservekeeper: Harold Verberkmoes
Wisselspelers: Thomas Keuter, Moreno van der Geer
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal 
Coach: Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan