EBOH winnaar Ries Fok toernooi

Door met 3-0 in de finale te winnen van DFC is EBOH winnaar van het eigen toernooi geworden.
Het team van Ries Fok was de bovenliggende partij en stond halverwege met 1-0 voor door een doelpunt van Ricardo Heuverling. Alleen voor  doelman Daniel Jensen schoot hij de bal prima binnen.

Na rust verzuimde DFC  op gelijke hoogte te komen. Jan Arie Kouwenhoven stond op zijn post. Daarna verdubbelde “the man of the match” de voorsprong. Wesley Ebbers knalde op de vuisten van Jensen en Ricardo kopte de rebound binnen.  Leroy Verkerk (schot binnenkant paal) en Joey Steenbakker (krul op de lat) zagen de 3-0 aan hun neus voorbij gaan. Dat overkwam Rayvano van de Merwe niet. Uit een perfecte voorzet van Furkan Kaya scoorde hij een echte spitsengoal net voordat de prima fluitende Delano Piket voor het einde blies. Ries Fok blikte tevreden terug. “Ik vind dat wij het tot nu toe prima doen in de voorbereiding met al die nieuwe jongens. De bekerwedstrijden gebruiken wij om tot een basisformatie te komen. Ik had Oranje Wit eigenlijk liever in de laatste wedstrijd gehad. Dat is een goeie graadmeter tegen een 1ste klasser, maar goed het is niet anders, dus dan gaan we er maar zaterdag naar toe”. Door de hitte mocht er doorlopend gewisseld worden.

En verder was het lekker druk op de Schenkeldijk met een volle tribune, nu eens niet tegen de regen, maar tegen de zon. Teus Visser was de hamburgerkoning en good old Marius van Pelt (die man is niet te stuiten en heeft het eeuwige leven) stond met zijn ploeg wederom klaar om iedereen van  koude consumpties te voorzien. Op het overvolle terras zorgde Gerrit van Kooten voor een uitstekende 3de helft en deelde Hans Schoon uiteindelijk de prijzen uit.  Eerst nog even in de verkeerde volgorde, maar gelukkig werd hij gecorrigeerd door oplettende DFC’ers. Omdat het allemaal Dordtse vrienden zijn, waren de prijzen 4 (Emma), 3 (GSC/ODS) en 2 (DFC) allemaal gelijk (evenveel munten).
Het duurde even voordat  Emma de prijs ophaalde en bijna had de van Emma over gekomen Joey Steenbakker hem in ontvangst genomen(!), maar gelukkig was er nog een Emma fan aanwezig.

Eregast Hannie Fok, was door schoondochter Simone opgehaald uit haar woning in de Merwelanden en reikte de grote “Ries Fok senior beker” uit aan aanvoerder Jan Arie Kouwenhoven, uiteraard vergezeld van 3 warme kussen. Zaterdag is de 1ste bekerwedstrijd uit tegen Oranje Wit om 15.00 uur.
Benieuwd waar we dan staan, maar dat geldt ook voor onze stadgenoot, die na het vertrek van Pippy met een nieuwe trainer een nieuwe ploeg hebben geformeerd. Tot zaterdag in de Stadspolders, aanvang 15.00 uur.