EBOH trekt droomstart over de streep in Wijk en Aalburg

Sportpark de Ebbe is EBOH goed gezind. Vorig seizoen stond er een 0-2 op het scorebord van Wilhelmina’26 en deze keer zelfs 0-3. Met absolute  hoofdrollen deze middag voor Wesley Ebbers in het 1ste bedrijf en aanvoerder/doelman Jan Arie Kouwenhoven, die alles pakte en de kanaries tot wanhoop dreef, met als resultaat dat zij geslagen terugkeerden in hun kooitje. 

Beide teams waren nog ongeslagen, dus was er sprake van een heuse (sub)topper. De start was voor EBOH, dat uitstekend voetbal liet zien.  De openingsgoal was van grote schoonheid. Wesley Ebbers brak door op rechts, passeerde doelman Lars Tertoolen en schoot bijna vanaf de achterlijn de bal binnen in het verre zijnet. Kevin van Esch had even later de gelijkmaker op zijn schoen, maar Jan Arie Kouwenhoven verrichtte zijn eerste en niet zijn laatste redding van deze middag.
Even later was het zelfs 0-2. Wesley Ebbers schoot quasi nonchalant de bal vanaf de 16 in de bovenhoek en toverde sportpark de Ebbe om in sportpark de Ebbers.  Toen Lars Tertoolen aan de wandel ging en de bal verspeelde was het bijna nog 0-3, maar Leroy Verkerk schoot net over.
Vervolgens was het “Sturm und Drang” van de zijde van Wilhelmina, en kon de Dordtse defensie, waarin Jordi Fok en Ricardo Heuverling  zich uitstekend verweerden, vol aan de bak.  Op slag van rust leek de aansluiter te vallen, maar Jan Arie Kouwenhoven bleef met een beetje hulp van de paal meester over de kopbal van spits Samuel Hartgers.

Na rust werd Wilhelmina verder naar voren geschreeuwd door de luidkeels coachende Marcel van Helmond en liet ook Ries Fok van  zich horen, zodat de toeschouwers en inwoners van Wijk en Aalburg getuige waren van een live-verslag.
De bewondering van vriend en vijand was er voor Jan Arie Kouwenhoven. “Das egt unne goeie keeper” was de lof van de geel-zwarte supporters voor Jan Arie.  Direct na rust pakte hij 2 ballen , die de meesten al geteld hadden en daar bleef het niet bij.  Hij bleef de baas in alle situaties en keek een knal van Kevin van Esch op de lat.  Ondertussen loerde EBOH op de beslissende 0-3. Regga Regales bracht Leroy Verkerk vrij voor de doelman, maar Lars Tertoolen redde knap.  De 0-3 kwam er toch.
Weer kwam Leroy Verkerk vrij voor het doel en weer redde Lars Tertoolen, maar nu viel de bal voor de voeten van de net ingevallen Junior Calmera. Met zijn eerste balcontact schoot de topscorer van vorig seizoen de bal binnen. Wilhelmina bleef hierna op jacht gaan naar de eretreffer, maar het geloof zat niet tussen de oren.
Wat ze ook probeerden, Jan Arie liet zich niet passeren en zo boekte EBOH een fraaie zege, blijft het ongeslagen, en staat het op gelijke hoogte met de ook  goed presterende stadgenoot Wieldrecht en een puntje achter koploper Woudrichem.

Ries Fok vond het dik verdiend. “We stonden als een huis, speelden een uitstekende 1ste helft en na rust zijn we overeind gebleven in het pompen of verzuipen voetbal van Wilhelmina, met een hoofdrol voor Jan Arie. Wilhelmina vind ik toch een top 4 ploeg met veel energie en drive. Dit zijn dus mooie punten”. Marcel van Helmond had het minder naar zijn zin. “Ongelooflijk dat die bal er niet in gaat met zo’n veldoverwicht. Maar ja, zo’n wedstrijd heb je er altijd een keer tussen zitten en die hebben  gehad nu.  Overigens was EBOH een meester in de counter vanmiddag, daar hebben wij het verloren”.

Harold Verberkmoes was deze middag niet alleen assistent scheidsrechter in plaats van Frans Stal (zweepslag vorige week). Hij was ook reserve keeper. Jesse Rensen zat op de bank en is terug  na 5 maanden werken op Mallorca bij vader Aad . Dit biedt Ries Fok nog meer mogelijkheden in de defensie, als hij straks fit is. De jonge scheidsrechter Rick Sturm liet zich niet gek maken en floot een uitstekende wedstrijd . Mooi om te zien:  Leen Verkerk , vaste supporter en Opa van, zat na een geslaagde operatie  weer op de tribune, genietend van de overwinning.

 Volgende week opnieuw uit, nu gaan we naar Arkel dat knap met 2-3 won van Roda Boys.       

Wilhelmina’26 – EBOH                                 0-3

’4            Wesley Ebbers                                0-1
’17          Wesley Ebbers                                 0-2
’62          Junior Calmera                                0-3

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jordi Fok, Ricardo Heuverling , Thomas Keuter, Henny Otto (Emre Aynihan), Jeffrey Manzanares,  Leroy Verkerk, Wesley Ebbers (Moreno van der Geer), Ricardo van Yperen, Regga Regales  (Junior Calmera), Joey Steenbakker

Reservekeeper:  Harold Verberkmoes.
Wisselspelers:  Jesse Rensen
Assistent Scheidsrechter: Harold Verberkmoes
Coach: Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan