EBOH “Herbstmeister” 2019 !

Dat hadden er niet veel verwacht aan het begin van het seizoen, maar EBOH sluit 2019 af als Herfstkampioen na een fraaie 3-1 zege op Pelikaan. Weliswaar met evenveel punten als VVGZ en ook nog een gelijk doelsaldo, maar dan houden we de alfabetische volgorde aan. Of zoals Johan Bustraan stelde na afloop op het feest in de kantine: “Dan hadden ze zich maar AVGZ moeten noemen”

EBOH moest wel even wakker schrikken. De eerste de beste aanval van Pelikaan leverde direct een treffer op. Henny Otto ging het duel met Nick de Vey te slap in en de snelle aanvaller mikte alleen voor Jan Arie Kouwenhoven keurig raak. Hij maakte vervolgens een sprint naar zijn tweelingbroer Jeroen de Veij, die het doel verdedigt bij Pelikaan, om de goal te vieren. Nick en Jeroen zijn zoons van oud EBOH’er Peter de Vey, die in september na een kort ziekbed plotseling en op veel te jonge leeftijd is overleden. Hij stond altijd langs de lijn bij zijn  jongens.  
Na de snelle tegentreffer drukte EBOH Pelikaan achteruit en lag de gelijkmaker op de loer. Die kwam er na een kwartier.  Junior Calmera pakte de bal van Yorik van Deelen af in een stevig duel en ging de combinatie aan met Joey Steenbakker. Joey legde hem panklaar voor Junior en het was 1-1. De protesten van Pelikaan waren fel, want Junior zou een overtreding begaan hebben bij het ontfutselen van de bal. Scheidsrechter Rick Sturm, die er om bekend staat niet kinderachtig te zijn en lekker wil laten voetballen, vond van niet.

Met de stevige wind in de rug bleef EBOH de bovenliggende partij en Junior Calmera had de 2-1 op zijn schoen, maar mikte op de vuisten van Jeroen de Veij.  Op slag van rust kwam de voorsprong er toch.  Na een geweldige aanval via onder andere Thomas Keuter, Ricardo Heuverling en Junior Calmera, kwam de bal na een sublieme hak van Junior bij Joey Steenbakker die de verre hoek vond.

Na rust was er veel balbezit van Pelikaan, dat op jacht ging naar de gelijkmaker.  Het leverde dreiging op, maar geen uitgespeelde kansen. De verdediging stond als een huis. Ondertussen maakte EBOH dankbaar gebruik van de ruimte. Jan Arie Kouwenhoven zette in 1 keer Regga Regales vrij voor het doel en hij mikte de 3-1 binnen. Maar Rick Sturm vond het niet goed en verklaarde dat Regga zijn armen had gebruikt om de Pelikaan verdediger weg te zetten.  Even later haalde de goed ingevallen Regga (op dinsdag niet op de training) zijn gram. Via Jordi Fok en Ricardo van Yperen, die zich prachtig vrij speelde aan de zijlijn, kwam de bal bij Regga, die niet voor gaf, maar de bal met rechts met een magnifieke curve achter Jeroen de Veij schoot. De Ohhs en de Aahhs waren van de supporters, wat een mooie goal.  Jan Arie moest nog 1x gestrekt op een kopbal, maar EBOH trok de 3 punten verder zonder moeite over de streep. En omdat de vogels niet verder kwamen dan 2-2 tegen Heukelum kon EBOH zich tot “Herbstmeister” bekronen.

Ries Fok was niet voor de 1ste keer dit seizoen lyrisch over zijn ploeg: “In het begin stonden we even te slapen, maar daarna pakken we het weer op. Pelikaan heeft ons geen pijn kunnen doen. We geven in de laatste 3 wedstrijden maar 3 kansen weg en dat is knap. Na Wieldrecht flikken ze het gewoon weer. En die 2de goal was nog mooier als die van vorige week, 1x raken over zoveel schijven , daar trainen we op en het is heerlijk dat het er ook in de wedstrijd uitkomt, en Regga viel natuurlijk geweldig in” . EBOH moest het doen zonder Leroy Verkerk, die aan zijn arm geopereerd is. Pelikaan kon zijn nummer 10 Ruben de Raad niet opstellen na zijn rode kaart vorige week tegen Sleeuwijk. Trainer Driss El Akchaoui mocht niet op de bank zitten, want hij had ook rood gekregen na de hectische slotfase vorige week. Maar dat stelt niet veel voor, want achter de draad kan je ook coachen.
Het wordt een mooi kerstfeest voor de Rood Zwarte familie, fijne feestdagen

 EBOH – Pelikaan                                                            3-1

’1            Nick de Vey                                                       0-1
’15          Junior Calmera                                                1-1
’42          Joey Steenbakker                                           2-1
’78          Regga Regales                                                 3-1

Scheidsrechter:  Rick Sturm  
Assistenten:  Frans Stal en André Versteeg

Wedstrijdbal:   Kreko en Chris van der Elst
Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling , Jesse Rensen, Jordi Fok, Henny Otto, Junior Calmera, Joey Steenbakker (Joel Ricardo Cruz da Cunha), Moreno van der Geer, Thomas Keuter (Regga Regales), Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen.  

Reservekeeper:  Kevin van Meerkerk
Wisselspeler(s):  Jeffrey Manzanares, Furkan Kaya
Coach: Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan