EBOH en Oranje Wit in evenwicht

De 1ste ronde van het bekertoernooi in de poule waar ook Beek Vooruit en Yerseke in zitten, begon met een punt voor beide Dordtse ploegen. Op het warme stroeve veld in de Stadspolders werd er niet gescoord. De publieke belangstelling viel wat tegen, maar de concurrentie was ook groot met het Wantijbad vlak bij en de City Swim, waar veel helden tweehonderdduizend Euro bij elkaar zwommen voor Kankeronderzoek.

Op papier is 0-0 een goed resultaat tegen een 1ste klasser, maar in de praktijk had er wat meer in gezeten. Oranje Wit heeft door laat afscheid te nemen van Pippy Pruimboom veel kwaliteit verloren en moet met een volledig nieuw team aan de bak in de 1ste klas. De oranjehemden konden elkaar voor rust nog niet zo goed vinden en EBOH kreeg de betere mogelijkheden. Junior Calmera en Rayvano van de Merwe waren echter slordig in de afwerking. EBOH had ook recht op een penalty, maar scheidsrechter Killy Mandemakers wuifde hem weg. De steek was van Junior Calmera en Leroy Verkerk had de mogelijkheid om zelf door te gaan, maar koos voor de assist op Rayvano van de Merwe. Deze werd op de penaltystip onderuit geschoffeld, maar Oranje Wit mocht door en kwam goed weg.

Na rust was de organisatie beter bij de thuisploeg en kreeg het via de behendige Emerson Antonia een aantal mogelijkheden. De grootste was voor de van Wieldrecht over gekomen Armando Tuur, maar hij schoot van dichtbij over. EBOH was na rust beduidend minder, maar ging er toch nog bijna met de winst vandoor. Bij een uitbraak had Ricardo Heuverling zijn oude club pijn kunnen doen, maar de paal stond een treffer in de weg. Ries Fok kon leven met de 0-0.

“Ik vond het aan de bal rommelig van 2 kanten. De 1ste helft ging nog wel, maar na rust gaven we te veel weg. Gelukkig is deze groep zo volwassen dat ze dat zelf ook inzien. Ondertussen ben ik wel blij met de brede selectie. Vandaag missen we er zo maar 6 en dat kunnen we opvangen”,
EBOH moest het doen zonder Joey Steenbakker (week op vakantie), Regga Regales (laatste dag schorsing), Ricardo van Yperen (pas trotse vader zoon Danilo), Jeffrey Monster (deze week operatie aan enkel), Jeffrey Manzanares (nog niet wedstrijdfit) en Jesse Rensen (nog aan het werk bij Pa op Mallorca).
Bij EBOH maakten Simeon Simeonov, Ricardo Heuverling, Moreno van der Geer en Furkan Kaya hun eerste officiële minuten. Moreno van der Geer viel wel snel geblesseerd uit en hopelijk valt de schade mee. Verdere bijzonderheid was dat er bij EBOH maar liefst 5 spelers in het veld stonden met een Oranje wit verleden. De supporters van EBOH moesten mopperend wennen aan 1ste klas normen.
Aan de poort werd maar liefst 5 euro entree gevraagd. Het ontlokte Floor ter Weele de opmerking: “Spelen jullie eredivisie of zo?” .Maar voor de rest was het wel gezellig op het terras met hamburgers en goed bezette buitenbar.

De volgende bekerwedstrijd is zaterdag 7 september thuis tegen zondag 2de klasser Beek Vooruit uit Prinsenbeek. Zij wonnen het 1ste duel van Yerseke met 3-2. De aanvang is 17.00 uur. De toegang is gratis.

Oranje Wit – EBOH 0-0

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven , Simeon Simeonov,  Reggi de Windt, Jordi Fok, Leroy Verkerk (Furkan Kaya), Henny Otto (Emre Aynihan), Thomas Keuter , Moreno van der Geer (Wesley Ebbers) , Ricardo Heuverling,  Junior Calmera, Rayvano van de Merwe

Reservekeeper: Kevin van Meerkerk 
Wisselspelers:
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal 
Coach: Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan