EBOH C2 speelt super wedstrijd

Donderdagavond 7 maart aanvang 19.00 uur. De wedstrijd Sliedrecht C2 – EBOH C2. Een op papier sterke tegenstander, 12 wedstrijden en geen verlies punten. Al eerder bij C2 wat wisselingen aangegeven, dat te maken had met opkomst bij trainingen en wedstrijden. Hierdoor een aanvulling van zes D1 spelers, die gelijk lekker ervaring op konden doen op het junioren niveau.
Op verzoek van Sliedrecht begon de wedstrijd ongeveer 20 minuten eerder. Na een korte warming-up werd er gefloten voor de aftrap. We kunnen er kort over zijn het werd een super leuke en spannende wedstrijd. Met veel lef, strijd en drang om te voetballen.
Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging gelijk op, met veel druk van EBOH naar voren. Sliedrecht probeerde bij balverlies van EBOH snel te counteren, maar onze defensie stond goed. Ook onze keeper hield ons in de race. Daarbij kwam dat Sliedrecht heel onzorgvuldig omging met de kansen die zij kregen.
Helaas hadden wij een aantal zwakke aanval momenten en dat leverde extra druk op voor onze middenvelders en verdediging. In de rust werd dan ook besproken wat er van het team verwacht werd. Natuurlijk was het voor ons best moeilijk om ineens met spelers te moeten samenspelen waar je anders niet mee speelt. Voor EBOH was het nog niet eens een slechte prestatie. We speelden toch tegen de ongeslagen nummer 1.

Rust 0 – 0

Toch mochten wij niet klagen en scoorden de 0 -1, na een mooie aanval na een paar minuten in de 2e helft. Lang konden we daar niet van genieten, een heel mooie goal van Sliedrecht buiten bereik van onze goede keepende keeper, 1 – 1. EBOH pakte de draad weer op en we gingen er weer voor. EBOH zette druk en Sliedrecht verdedigde. Hoe kan het dat wij zo laag in de competitie staan en Sliedrecht op nummer 1. We doen namelijk niet onder voor Sliedrecht. Een klein kwartier later werd een solo actie kundig afgerond en stond EBOH weer voor met 2 – 1. We hebben het er eigenlijk niet vaak over, maar ook een scheidsrechter kan fouten maken. Helaas had deze scheidsrechter 2 cruciale momenten, waar zelfs de tegenstander van dacht “ nu zeggen we even niets en hebben alle geluk aan onze zijde”. Een verdediger van EBOH viel met zijn buik op de bal. De scheidsrechter stond er ruim vandaan. Vanaf de kant riep Sliedrecht “hands”. De scheidsrechter nam dit over en gaf een strafschop. Okay, vette pech kan gebeuren stand 2 -2. Maar wat schetste onze verbazing Maradona was er kennelijk ook met de hand van GOD. Ook dit werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien. Stand 3 -2 voor Sliedrecht met nog slechts enkele minuten te spelen. Alles wat een EBOH hart had en langs de kant stond dacht, jeetje speel je zo goed en ga je de mist in door twee cruciale beslissingen. Maar ook dat is voetbal. We hadden nog een kleine 5 minuten en liepen de longen uit ons lijf. Ook de EBOH spelers hadden zo iets van we laten ons niet pakken, daar hebben we te hard voor gewerkt en te goed voor gevoetbald. In de allerlaatste minuut werd een voorzet ingekopt die tergend langzaam over de doellijn ging, stand 3 – 3. Sliedrecht was hier doodziek van, want zij hadden het idee de buit binnen te hebben met 3 – 2. Maar de inzet en het doorzettingsvermogen van EBOH bracht dan ook een punt voor EBOH die ook wel minimaal verdiend was. Sliedrecht was een andere mening toegedaan, maar als je twee goals van de scheidsrechter kado krijgt en twee keer achter heb gestaan, dan mag je jezelf afvragen of 1 punt voor Sliedrecht niet teveel was. Maar ook dat is voetbal.  We pakken als enige voorlopig een punt bij de ongeslagen koploper.

Als EBOH hebben we laten zien dat we lekker en goed kunnen voetballen. Dat er vanuit de D pupillen zeker wel spelers doorkomen die het in de C junioren goed gaan doen.

Jongens gefeliciteerd, super hard en goed gewerkt.