EBOH 1 Genadeloos afgestraft

EBOH speelde ruim 40 minuten goed voetbal in de topper tegen VVGZ en stond keurig met 1-0 voor, maar maakte daarna kennis met de harde wetten van een (voormalig) 1ste klasser.  In een tijdsbestek van 2 minuten voor rust en 2 minuten na rust strafte VVGZ fouten in de Dordtse defensie genadeloos af en boog het de score om in een 1-4 voorsprong en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Grote man was daarbij topscorer Koen Kuipers.  De waarschuwingen vooraf voor de goaltjesdief, die een treetje lager veel meer ruimte krijgt dan in de 1ste klas, waren aan dovenmansoren besteed. Hij werd de “man of the match” met 4 goals en vinden we ongetwijfeld terug in het elftal van de week in de Dordtenaar. 
In de beginfase speelde EBOH zijn favoriete spelletje en combineerde er lustig op los. De voorsprong kwam al snel. Wesley Ebbers bediende Joey Steenbakker en die schoot de bal fraai achter doelman Jeroen Kloosterman. De doelman verslikte zich bij het uitverdedigen even later nog in Junior Calmera, maar de jonge scheidsrechter Roy Labeur uit Steenbergen vond het hands van Junior. 
Daarna gaf Koen Kuipers zijn 1ste waarschuwing af, maar Jan Arie Kouwenhoven kon nog redden. Dat lukte niet vlak voor rust. VVGZ liet zien het onderdeel hoekschoppen veel beter te beheersen dan EBOH en Koen Kuipers knikte de bal wel erg vrijstaand binnen. Even later verspeelde Junior Calmera de bal en gaf Koen Jan Arie met een schuiver in de verre hoek opnieuw het nakijken. 

In de 2de helft bleef Ricardo van Yperen met een knietje in zijn dij achter in de kleedkamer en zijn vervanger was Moreno van der Geer.  Dat ging 5 minuten goed, maar toen ging er weer van alles mis achterin. Koen Kuipers werd met een rush vanaf links niets in de weg gelegd en verraste Jan Arie met zijn 3de goal. Nauwelijks van de schrik bekomen was er weer balverlies en werd Djim Kammerman op zijn wenken bediend. De krul viel naast de paal binnen. Daarna krabbelde EBOH overeind en waren er kansen voor Regga Regales, die een bal op de lat krulde en een goede mogelijkheid over knalde. Totdat VVGZ weer een corner kreeg en EBOH niet geleerd had van de vorige.  Koen Kuipers mocht weer vrij inkoppen. Uit een vrije trap door de muur deed Wesley Ebbers iets terug en hij had ook nog de 3-5 op zijn schoen, nadat Jeroen Kloosterman net buiten de 16 een misverstandje had met zijn teamgenoten. Maar de bal strandde tegen de voet van een VVGZ verdediger.

Het slotakkoord was voor de Vogels. Frans Stal stond heftig te vlaggen, maar VVGZ mocht doorgaan en Djim Kammerman had geen moeite om de voorzet op maat binnen te schieten.  Frans moest daarna vervangen worden door Harold Verberkmoes. Volgens Roy Labeur reageerde hij wat al te heftig en betrad ongevraagd het veld en dat mag niet. En zo werd het feest in de kleedkamer van VVGZ, die met “shirtje uit en zwaaien” ook een heuse topper hebben om een overwinning te vieren.
Het was lekker druk aan de Schenkeldijk. VVGZ heeft een hoop trouwe supporters en ook de voltallige selectie van Wieldrecht was aanwezig, nadat hun partij bij Drechtstreek op het laatste moment werd afgelast.

Ondanks de nederlaag werd het in de 3de helft nog reuze gezellig met zanger Gerrit van Kooten.
“Tot minuut 41 hadden we alles onder controle”, zo sprak Ries Fok, “Daarna maken we in korte tijd persoonlijke fouten en doen we dingen, die we normaal niet doen, en gaan we de bietenbrug op.
VVGZ straft de fouten af op 1ste klas niveau. Daar valt niet tegenop te coachen” . Jan Arie Kouwenoven kon zich niet meer herinneren wanneer hij voor het laatst 6 goals tegen kreeg.
“Dit VVGZ is natuurlijk wel een goeie ploeg en een kampioenskandidaaat. Wij hebben verdiend verloren van een betere ploeg.  En daar kan ik beter mee omgaan dan bijv. thuis tegen Heukelum, toen we een zekere overwinning nog weggaven vlak voor tijd”.

Sinds kort heeft EBOH de beschikking over een broodnodige extra keeper. Oud 1ste elftaldoelman Donny van der Laars heeft de handschoenen weer opgepakt en zit sinds vorige week op de bank. Voor de loopbaan van Rayvano van der Merwe wordt gevreesd. Het kraakbeen in zijn knie is niet goed.
Volgende week is er de mogelijkheid voor EBOH om zich te revancheren. Dan komt Tricht op bezoek.

EBOH – VVGZ 2-6

’11 Joey Steenbakker 1-0
’42 Koen Kuipers 1-1
’44 Koen Kuipers 1-2
’50 Koen Kuipers 1-3
’51 Djim Kammerman 1-4
’67 Koen Kuipers 1-5
’74 Wesley Ebbers 2-5
’88 Djim Kammerman 2-6

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jordi Fok, Ricardo Heuverling , Thomas Keuter (Henny Otto), Jeffrey Manzanares,  Leroy Verkerk, Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen (Moreno van der Geer), Regga Regales, Junior Calmera , Joey Steenbakker

Reservekeeper:  Donny van der Laars
Wisselspelers:  Emre Aynihan, Furkan Kaya
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coach: Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan