EBOH 1 strompelend naar het einde van het seizoen.

In het lekkere voorjaarszonnetje liep EBOH tegen een blamerende nederlaag op van maar liefst 0-4 tegen laagvlieger Zwaluwe, dat door de zege de laatste plaats overgaf aan NOAD’32.
De zelf door een lelijke voetinfectie strompelende trainer René Ebbers, begreep er niks van. “Donderdag hebben we nog goed en scherp getraind en ik had er alle vertrouwen in dat we nog iets op de mat konden neerleggen, maar het lijkt wel of we niet meer kunnen voetballen, als je het verschil ziet tussen de 1ste seizoenshelft en nu? , het is maar goed dat we veilig staan”.

EBOH speelde met een zak zand op de rug en Zwaluwe ging gemotiveerd voor haar laatste kans om de degradatieplek te verlaten.  Grote man was aanvoerder Pim Schonk. Hij nam zijn ploeg op sleeptouw en scoorde maar liefst 3x. De eerste kopte hij binnen na een harde voorzet van Thijs ’t Hooft die Leroy Verkerk op de achterlijn de baas was en de 2de was uit een strafschop. Leroy Verkerk raakte bij het wegwerken van de bal Devin Huybregts en jong talent scheidsrechter Robin Koster, die helemaal uit Breskens gekomen was, vond het een strafschop. Ondertussen had Kevin van Meerkerk, die de met een peesblessure tobbende Kevin Emde verving tussen de palen, nog spits Jesse Groote 2x van scoren afgehouden. De enige kans voor EBOH werd door Reggie de Windt naast geschoten na een mooie pass van Ricardo van Yperen.

In de rust merkte Marcel Schoon gekscherend op: “De jongens zullen zich toch wel ingesmeerd hebben zeker?”.  We namen ook voorlopig afscheid van nog een bepalende speler van EBOH. Jesse Rensen werd gewisseld om het vliegtuig naar Mallorca te halen, waar hij 5 maanden voor vader Aad gaat werken. “ Nu er toch niks meer op het spel staat ben ik vervroegd opgeroepen om het hele horecaseizoen mee te draaien in Cala ‘d Or, in september kom ik weer terug”. De supporters rekenden nog op een “revival” van EBOH , maar een stunt als die van de Spurs zat er niet in. Rond het uur verdwenen alle supporters naar de kantine. Pim Schonk mikte zijn 3de binnen en Kevin van Meerkerk verkeek zich op een draaiend afstandsschot van Wessel Groote. Tegen het einde van de wedstrijd voorkwam hij nog erger door Wouter de Laat van scoren af te houden.  Devin Huybregts hield een eretreffer van EBOH tegen door een inzet van Wesley Ebbers te blokken. Al met al een teleurstellende voetbalmiddag voor de roodzwarte aanhang.
“Ik stop er heel veel energie in en dan zie ik daar graag wat voor terug, maar ja, ik ben blij dat ik nog 11 man op heb kunnen stellen. De één na de ander valt af en het 2de had ook prioriteit, want die konden de nacompetitie nog halen, ik heb niet eens voldoende reserves op de bank, gelukkig wel Dyckie, daar kan je altijd op rekenen en ook Paultje (Reijnders)”, zo sprak René Ebbers, die het seizoen alleen zal afmaken.

Met Ries gaat het gelukkig goed, hij wilde eerst nog komen kijken, maar gelukkig luistert hij goed naar zijn broer Gert, die het verstandiger vond om nog even de rust te pakken. En ja op zo’n dag als vandaag mis je Jeffrey Monster des te meer. Een leider, die voorop gaat in de strijd en zegt tot hier en niet verder. Ook de snelheid en acties van de tot 1 september geschorste Regga Regales  werden node gemist. Voor Zwaluwe kwam het allemaal goed uit. Aanvoerder Pim Schonk kwam de wedstrijdbal nog halen voor de hattrick in de bestuurskamer, maar helaas lag die al achter slot en grendel. Gastvrouw in de kantine Riny Huibens maakte het goed. Zij schonk Pim een bitterbal!  
Volgende week kampioenskandidaat Nivo Sparta op bezoek en hopelijk loopt het dan wat beter.

EBOH – Zwaluwe 0-4

’19 Pim Schonk 0-1
’34 Pim Schonk 0-2
’56 Pim Schonk 0-3
’58 Wessel Groote 0-4

Opstelling EBOH:
Kevin van Meerkerk , Reggi de Windt, Jordi Fok, Leroy Verkerk (Jordi van Dyck),Henny Otto, Jeffrey Manzanares, Jesse Rensen ( Jay Tahloe), Thomas Keuter, Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Junior Calmera

Reservekeeper: Kevin Emde  
Wisselspelers:
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coach: René Ebbers
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan