EBOH 1 richt zeer weer op


Na de zeperd van vorige week tegen Zwaluwe was er sprake van een wederopstanding en speelde EBOH een prima wedstrijd tegen kampioenskandidaat Nivo Sparta. De 1ste helft was zelfs uitstekend te noemen. Het was helaas niet genoeg. Nivo ging met een 2-3 zege aan de haal en heeft volgende week aan een gelijkspel tegen Zwaluwe voldoende om de jarenlange fel begeerde titel binnen te halen.

Ondanks de nederlaag met opgeheven hoofd was het toch feest op de Schenkeldijk.
JO 17-1 kreeg de schaal en de medailles uitgereikt voor het kampioenschap en ook de JO 11-1 en JO 7-2 werden kampioen. Bovendien behaalde het 2de een 5-0 overwinning  en kan het volgende week in Zoutelande bij de Meeuwen 2  de periodetitel winnen voor deelname aan promotie naar de hoofdklasse. Tenslotte was er nog een zeer geslaagde sponsorbijeenkomst in de Soos en op het zonovergoten terras. En natuurlijk in de avonduren de Hollandse feestavond ter afsluiting van het seizoen.

Zoals gezegd was de opening van EBOH van hoog niveau. De club met het hoogste budget van de afdeling kwam er niet aan te pas. Het vizier stond niet op scherp. Alle doelpogingen gingen over of in de handen van Kevin Emde. De altijd gevaarlijke Willem Looijen schoot 1x binnen, maar dat was in buitenspelpositie. EBOH had handenbinders Junior Calmera en Joel Ricardo Cruz da Cunha in de voorhoede, die regelmatig voor gevaar zorgden. Junior had eerst een waarschuwingsschot afgelost dat net naast vloog. De volgend poging was wel raak, na voorbereidende acties van Wesley Ebbers en Joel . Hij wurmde zich knap vrij en liet Rob Goesten kansloos. Even later liet Reggi de Windt hetzelfde kunstje zien en stond er een sensationele 2-0 op het bord. Nivo krabde zich achter de oren en mocht van geluk spreken dat de 21 jarige Roy Labeur uit Steenbergen en lid van de scheidsrechters jonge talenten poule, een overtreding op Reggi de Windt in de zestien onbestraft liet. Vlak voor rust moest Wesley Ebbers het veld geblesseerd verlaten (buikspier) en dat was jammer, want hij had de beste man bij Nivo, de praatgrage Frenkie Schaap, volledig in zijn zak.

Na rust werd helaas alles anders en schoot Nivo wel met scherp. Frenkie Schaap speelde zich vrij en schoot met links de bal fraai via de paal in de bovenhoek. De gelijkmaker kwam er  ook. Willem Looijen tikte een voorzet van rechts binnen. Volgens assistent en keeperstrainer Harold Verberkmoes (hij verving Frans Stal vandaag) in buitenspelpositie, maar Roy Labeur vond het een goal.
Tien minuten voor tijd viel ook de winnende. Invaller Bart Goesten kopte een corner door naar Willem Looijen, die afdrukte. En zo was de na dit seizoen bij Nivo stoppende Willem Looijen (hij wordt opgevolgd door Christiaan Perrier)weer erg  belangrijk voor zijn ploeg.
EBOH was nog dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar hij kwam er niet.  Junior Calmera werd net binnen de 16 onderuit gehaald, maar scheidsrechter Roy Labeur legde hem op het randje. Rob Goesten redde op de inzet van Leroy Verkerk en invaller Jordi van Dyck werd nog door 2 Nivo verdedigers in de mangel genomen vlak voor het doel, maar de jonge talentvolle scheids had geen zin in strafschoppen vandaag en de VAR was er ook niet.

Al met al toonde EBOH gelukkig weer zijn ware gezicht, vond ook René Ebbers: “Het stond goed en als je bij Nivo de top3, bestaande uit Frenkie Schaap, Willem Looijen en Daan Schreuders uitschakelt, heb je al 70% gewonnen.
De aansluitingstreffer na de rust kwam te snel en we combineerden daarna te weinig, waardoor we ze in de wedstrijd lieten komen. Maar al met al mogen we tevreden zijn met het vertoonde spel en hebben we weer iets recht gezet”.  EBOH speelt de laatste wedstrijd in Aalst bij Roda Boys Bommelerwaard, dat voor de winterstop nog zo goed presteerde, maar daarna instortte.   

EBOH – Nivo Sparta                                                      2-3

’29 Junior Calmera                                                        1-0
’33 Reggi de Windt                                                       2-0
’53 Frenkie Schaap                                                        2-1
’60 Willem Looijen                                                       2-2
’78 Willem Looijen                                                       2-3

Opstelling EBOH:
Kevin Emde , Reggi de Windt, Jordi Fok, Leroy Verkerk, Henny Otto, Jay Tahloe, Thomas Keuter (Jordi van Dyck), Wesley Ebbers  (Jeffrey Manzanares), Ricardo van Yperen, Junior Calmera

Reservekeeper: Kevin van Meerkerk 
Wisselspelers: Robin Zondervan
Assistent Scheidsrechter: Harold Verberkmoes
Coach: René Ebbers
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan

Foto’s Johan Meydam (Nivo Sparta) hier