Dubbeldam (jo14-2) – EBOH (jo14-2)

Zaterdag 30 augustus 2019, de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. En ja, direct de class met de buren. Voor de bekerwedstrijd stond Dubbeldam – EBOH op het programma. Aanvangstijd 09.00 uur (ja u leest het goed een juniorenwedstrijd).

Met de uitreiking van tenues, een wedstrijdbespreking en de daaraan gekoppelde warming up, werd de wedstrijd aangevangen. 

EBOH speelde met een mix-team, nog niet alle spelers waren terug van vakantie. Maar EBOH ging vanaf de aftrap direct van kiet. Na twee minuten stond de teller op 0 – 1. Dubbeldam was enigszins verbijsterd hoe dat zo snel kon gebeuren. In de 5eminuut scoorde EBOH de tweede treffer 0 – 2. Dan denk je de beer is los. Dit gaat nog wat worden, maar ondanks dat er ontzettend veel kansen waren, ging de bal er even niet meer in. Bij Dubbeldam stond een uitstekende doelman die er heel wat tegenhield. Toen ontdekte onze trainer dat er andere spelregels werden toegepast dan die voor de jo 14 zijn voorgeschreven. De achterbal werd vanaf de 16 meter genomen en de hoekschop zeker niet bij de cornervlag. Nadat onze trainer de scheidsrechter erop had gewezen dat er wat wijzigingen zijn ten aanzien van de jo 13, lette de scheidsrechter hierop. Mag er wel even vermeld worden dat deze scheidsrechter overigens uitstekend floot. Een voorbeeld voor het voetbal. 

In de 28eminuut was EBOH er als de kippen bij om de bal in de goal te werken, 0 – 3. Helaas konden we daar niet lang van genieten. De verdediger raakte de bal verkeerd en de bal bereikte de tegenstander in plaats van onze keeper. Dat werd ook direct in de 31eminuut de 1 – 3. EBOH herpakte zich direct en net voor rust werd in de extra tijd de 1 – 4 binnen getikt.

In de tweede helft een behoorlijk andere wedstrijd. In ons team werd het eigenbelang boven het teambelang gesteld door een aantal spelers. Wij hielden onze posities niet meer. Er was geen aansluiting naar het middenveld en de omschakeling was er gewoon niet. Resultaat: binnen 2 minuten was het 3 – 4. Je kon wel merken aan de trainer dat die hier niet blij van werd. Door enkele omschakelingen en coaching, kwam EBOH weer in het spel. We herstelden en liepen uit naar 3 – 6. Helaas zag onze mid mid de oplossing niet en in plaats  van de bal terug naar de keeper of uit te schieten, vond hij de voeten van de spits van Dubbeldam. Die wist er wel raad mee en het stond 4 – 6. De trainer greep direct in en er werd weer gewisseld op een aantal plekken. Dit pakte goed uit en de eindstand werd uiteindelijk 4 – 8.

Een hele sportieve wedstrijd, een uitstekend leidende scheidsrechter, een leuke wedstrijd voor de toeschouwers, veel leer momenten.

Gefeliciteerd met de overwinning, op naar de volgende wedstrijd zaterdag 7 september 2019 EBOH – Wieldrecht aanvang 10:15 uur, aanwezig 09:30 uur.