Met de gedachten er niet bij in Papendrecht

EBOH beleefde een vreemde avond in Papendrecht, waar het restant van de gestaakte wedstrijd op het programma stond.
Rond zes uur kreeg René Ebbers het bericht van Simone Fok, dat Ries naar de spoedeisende hulp werd gebracht wegens benauwdheid op de borst.
“Ik zou eigenlijk thuis blijven, omdat ik een vervelende infectie heb aan mijn voet, waarvoor ik zaterdag nog in het ziekenhuis ben geweest”, aldus de op pantoffels lopende René,” Ik heb het de jongens verteld en Jordi gaf aan te willen spelen.

De ernst van de situatie was nog niet duidelijk, maar om half negen kwam het bericht dat Ries met spoed geopereerd moest worden en toen heb ik Jordi gewisseld en is hij met zijn oom en tante, René en Willeke, (de ouders van Ricardo van Yperen) naar het ziekenhuis gebracht”.
Een dag later is bekend dat de operatie gelukkig is geslaagd, er zijn 2 stents geplaatst, en de verwachting is dat Ries na een paar dagen het Albert Schweitzer Ziekenhuis weer mag verlaten.
Ondertussen werd er ook nog gevoetbald en de 21 spelers gingen poeslief met elkaar om.

Trainer Johan Sturres had er goed aan gedaan om de door EBOH in de gestaakte wedstrijd uitgeroepen uitlokkers/boosdoeners Xavier Leenheer en Bright Adouvi buiten de selectie te houden. De 1ste helft (slechts 10 minuten) kon EBOH het nog op 0-0 houden al miste Justin Beemsterboer, die in buitenspelpositie mocht door gaan van scheidsrechter Michel van de Luitgaarden, nog een beste kans. Na een heuse rust van 10 minuten vielen de doelpunten voor Papendrecht tegen de 10 EBOH’ers als rijpe appelen uit de boom. Daarbij geholpen door defensief geklungel van EBOH. Balverlies van Reggie de Windt leidde de 1-0 in. Koen Lighaam speelde zich vrij en schoot laag raak. Bij de 2de liet Henny Otto zich op de doellijn de bal ontfutselen door Justin Beemsterboer die eerst op de voeten mikte van Kevin Emde en daarna de bal op het hoofd legde van Jaerlon Martina. Vervolgens mocht Koen Lighaam randje buitenspel alleen op Kevin Emde afgaan en maakte geen fout. Justin Beemsterboer en Jaerlon Martina maakte de avond voor Papendrecht compleet. Junior Calmera had nog de eretreffer kunnen maken, maar Roy Rijntjes redde met kunst en vliegwerk. En tussendoor zorgde Kevin Emde er voor dat de nederlaag niet groter werd.

René Ebbers zag dat het kaarsje bij zijn ploeg langzaam aan het uitgaan is en dat er nu belangrijkere dingen zijn dan voetbal. “Ik kan er over meepraten en hoop dat het goed gaat met Ries. Jammer dat het zo gelopen is tegen Papendrecht. Ik heb tegen Johan (Sturres) gezegd dat hij met zijn ploeg gewoon moet blijven voetballen en niet van die fratsen uit moet halen zoals in de 1ste wedstrijd. Dat hebben ze helemaal niet nodig, maar wij moeten er ook niet intrappen natuurlijk, dat is een leermoment voor onze ploeg. Die ene punt in mindering mogen ze hebben, de negatieve publiciteit vond ik erger, dat hadden we niet verdiend.
Het was allemaal opgeblazen, dat komt 100 keer voor in een weekend. Als die wedstrijd normaal verlopen was, hadden we nog een kans gehad op de nacompetitie. Nu is het over en sluiten en gaan we ons richten op volgend seizoen met een zoals het er nu uitziet leuke ploeg en bredere selectie”. Zaterdag speelt EBOH thuis tegen laagvlieger Zwaluwe en volgende week komt titelkandidaat Nivo Sparta op bezoek. De laatste wedstrijd is zaterdag 25 mei, uit bij Roda Boys Bommelerwaard.


Papendrecht – EBOH 5-0

’51 Koen Lighaam 1-0
’58 Jaerlon Martina 2-0
’62 Koen Lighaam 3-0
’82 Justin Beemsterboer 4-0
‘90+1 Jaerlon Martina 5-0


Opstelling EBOH:
Kevin Emde, Leroy Verkerk, Jordi Fok (Jay Tahloe), Thomas keuter, Ricardo van Yperen, Wesley Ebbers, Junior Calmera, Reggie de Windt (Joel Ricardo Cruz da Cunha), Jordi van Dyck, Henny Otto
 
Reserves: Kevin van Meerkerk en Jeffrey Manzanares
Coach: René Ebbers
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal