EBOH niet op zijn Paasbest

Na de ietwat geflatteerde 3-0 nederlaag in Zwijndrecht tegen Pelikaan lijkt het seizoen voor EBOH voorbij.
Alleen 4 zeges op rij tegen Papendrecht uit (vervolg), Zwaluwe en Nivo Sparta thuis en tenslotte Roda Boys uit kan het seizoen nog kleur geven met een periodetitel. Maar dan moet er wel meer spirit zijn als tegen Pelikaan. Het was natuurlijk warm, maar daar hadden we allemaal last van.
Deze keer een verslag van onze Thomas Keuter, die begon op de bank, maar later nog dichtbij een treffer was. Hij levert ook wekelijks een bijdrage over de wedstrijd van EBOH in de Stem van Dordt, te lezen op de website van de Stem, onder eindredactie van “Don Fredo” Fred van Dongen.

Door de bril van Thomas
Helaas hebben we in de uitwedstrijd tegen Pelikaan geen punten weten te pakken. Op het Zwijndrechtse kunstgrasveld had de zon vrij spel, waardoor de spelers, maar ook de toeschouwers, de zweetdruppeltjes al snel van het voorhoofd moesten vegen. Fijn waren wel de drinkpauzes die ingelast waren door scheidsrechter Felix. Helaas mochten die niet baten en zullen we zonder punten van het zonnige paasweekend moeten gaan genieten.

De wedstrijd begon niet groots van beide ploegen. Het was aftasten in de openingsfase, totdat vrijwel uit het niets Pelikaan wist te scoren. Uit een verre ingooi viel de bal plots voor een blauw-zwarte en hij wist uit de draai de verre hoek te vinden: 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt, al was Jesse Rensen nog wel dichtbij met een kopbal. Deze verdween echter net voorlangs. Verder waren er nog wat speldenprikjes van onze kant, maar uiteindelijk geen echte noemenswaardige momenten voor de goal. Pelikaan beperkte zich na de openingstreffer tot inzakken en compact verdedigen, om van daaruit in de tegenstoot toe te kunnen slaan. 

Na de thee kwamen we een stuk sterker uit de kleedkamer. Waar we de eerste helft nog vaak de lange bal zochten, legden we nu een aantal goed uitgespeelde aanvallen op de mat. Helaas stokten deze aanvallen vaak in de derde fase, zodra we rond het strafschopgebied van Pelikaan kwamen. Aan de andere kant dook de spits van Pelikaan uit één van de tegenstoten vrij op voor Kevin Emde, maar Kevin had een goed antwoord op zijn schot en hield ons op de been. Het dichtst bij de gelijkmaker was Junior Calmera. Uit een indraaiende voorzet van Jay Tahloe verlengde hij de bal richting de verre hoek, maar deze belandde op het dak van het doel. Met nog 10 minuten te spelen en slechts één goal achterstand, was het voor ons alles of niets. Met een extra spits en achterin één-op-één probeerden we nog iets te forceren. Helaas viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de goal aan de andere kant van het veld. De spits van Pelikaan kon vanaf de middellijn vrij door richting Kevin en hij schoof de bal laag langs de keeper heen: 2-0.

Deze goal betekende eigenlijk wel dat de nederlaag een feit was. In de blessuretijd waren we nog wel dicht bij een treffer. Vanaf 20 meter mocht ikzelf aanleggen voor een vrije trap, maar deze belandde helaas over de muur tegen de buitenkant van de paal. Een minuut later werd het nog erger voor ons, toen Pelikaan uit de counter ook nog de derde treffer van de middag maakte. Zo eindigde de wedstrijd in een ietwat geflatteerde 3-0 nederlaag, maar dat de punten in Zwijndrecht bleven was zeker niet onverdiend.  

De eerstvolgende competitiewedstrijd is tegen Zwaluwe thuis op 11 mei.
De inhaaldatum tegen Papendrecht is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk op een dinsdagavond gepland worden. EBOH oefent tussendoor nog tegen de Alblas.

Opstelling EBOH:
Kevin Emde , Reggi de Windt, Jay Tahloe, Jordi Fok (Henny Otto), Leroy Verkerk (Thomas Keuter), Jeffrey Manzanares (Gianni Weststrate), Jesse Rensen, Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Junior Calmera,  Regga Regales

Reservekeeper:  Kevin van Meerkerk
Wisselspelers: 
Assistent Scheidsrechter: Harold  Verberkmoes
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan